Antena 3 CNN Actualitate Aspazia Cojocaru: Îl dau în judecată pe Ion Predescu (CCR), dacă se confirmă că a divulgat secretul votului de la Curte

Aspazia Cojocaru: Îl dau în judecată pe Ion Predescu (CCR), dacă se confirmă că a divulgat secretul votului de la Curte

Aspazia Cojocaru: Îl dau în judecată pe Ion Predescu (CCR), dacă se confirmă că a divulgat secretul votului de la Curte
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    22 Aug 2012   •   13:12

Judecătoarea CC Aspazia Cojocaru a declarat, miercuri, că îl va da în judecată pe colegul său Ion Predescu, dacă se va confirma faptul că acesta a divulgat secretul votului din plenul Curţii, în cazul invalidării referendumului din 29 iulie.

Aspazia Cojocaru le-a declarat jurnaliştilor că Predescu nu a recunoscut faptul că el ar fi făcut declaraţii privind modul în care ea ar fi votat în plenul CC.

"Spune că nu a dat niciun fel de declaraţie. (...) Nu ştiu, scuze sau nu, dar neagă tot timpul. Neagă că ar fi dat astfel de declaraţii. Dacă există o astfel de înregistrare, vă rog să mă credeţi că mă duc până unde trebuie, până în pânzele albe", a susţinut Cojocaru.

Ea a fost întrebată de jurnalişti dacă îl va da în judecată pe Predescu. "Până în instanţă", a replicat judecătorul CC.

În opinia lui Cojocaru, prin declaraţia lui Predescu s-ar fi încălcat secretul votului din plenul Curţii.
 
"Deci, dacă există aşa ceva, dânsul neagă, dar dacă există aşa ceva ne ducem, că jurişti suntem, până unde trebuie", a subliniat Cojocaru.

De asemenea, ea a fost întrebată dacă va cere sancţionarea lui Predescu în plenul Curţii. "Nu ştiu, să vedem, în funcţie de ce găsim. Chiar sunt destul de afectată de povestea asta încât să mai... Asta e situaţia. Dânsul neagă că ar fi dat o astfel de declaraţie, cea din . Neagă. Până nu sunt în posesia acelei copii (înregistrări - n.r.), eu pornesc de la prezumţia de bună credinţă, până la proba contrarie", a mai afirmat Cojocaru.

Judecătorul CC Ion Predescu a declarat marţi că Aspazia Cojocaru, judecător propus de PSD la Curtea Constituţională, a înclinat balanţa la CC în favoarea lui Traian Băsescu.

În articol se arată că au votat pentru validarea referendumului Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader, toţi trei din tabăra USL, iar pentru invalidarea referendumului au votat Augustin Zegrean (preşedinte), Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc "din tabăra PDL-Băsescu", Puskas Valentin Zoltan, propus de UDMR, şi Aspazia Cojocaru, propusă de PSD în CC.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi, că CC a constatat că referendumul este valid din punct de vedere al organizării, dar că nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum.

×
Subiecte în articol: aspazia cojocaru ameninta
Parteneri
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut în gol şi a luat foc, la Mestre
x close