Antena 3 CNN Actualitate Atac cibernetic în Republica Moldova: Bazele de date ale Curții de Conturi au fost distruse

Atac cibernetic în Republica Moldova: Bazele de date ale Curții de Conturi au fost distruse

Pagina de internet a Curții de Conturi din Republica Moldova a fost ținta unui atac cibernetic. Toate bazele de date publice de pe site au fost distruse, a transmis instituția, într-un comunicat de presă.

Atac cibernetic în Republica Moldova: Bazele de date ale Curții de Conturi au fost distruse
Sursa foto: Facebook/Curtea de Conturi a Republicii Moldova
de Adelina Miron    |    15 Iul 2021   •   18:45

„Este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției.

Investigațiile de rigoare vor identifica dacă atacul a fost organizat de hackeri arbitrar, în scopuri de șantajare, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară”, transmite CCRM, într-un comunicat de presă.

În finalul comunicatului, s-a transmis că „se lucrează la restabilirea paginii electronice oficiale și acest proces va dura o perioadă de timp, fiind depuse toate eforturile necesare pentru ca pagina să fie funcțională cât de curând posibil”.

Curtea de Conturi va utiliza conturile publice de pe rețelele de socializare, iar live-urile ședințelor de examinarea a rapoartelor de audit, precum și înregistrările ședințelor vor fi și sunt disponibile pe Youtube. 

Tot joi, vămile din Republica Moldova au fost blocate timp de o oră și jumătate din cauza unei defecțiuni tehnice a serverelor, potrivit site-ului loc de știri Jurnal.md.

×
Subiecte în articol: atac cibernetic Republica Moldova
Parteneri
Caz revoltător în București! Elev de 8 ani, violat de două ori
x close