Antena 3 CNN Actualitate Atacatorul de la Iaşi, într-o scrisoare către preşedinte: Sunt nebun, dar sunt foarte deştept. Ar fi păcat să piardă lumea un geniu

Atacatorul de la Iaşi, într-o scrisoare către preşedinte: Sunt nebun, dar sunt foarte deştept. Ar fi păcat să piardă lumea un geniu

Atacatorul de la Iaşi, într-o scrisoare către preşedinte: Sunt nebun, dar sunt foarte deştept. Ar fi păcat să piardă lumea un geniu
de S.T.    |    09 Iul 2013   •   13:43

Atacatorul de la Iaşi şi-a pus la cale planul de a arunca în aer Universitatea "Gheorghe Asachi" într-o peşteră din judeţul Suceava.

Aici bărbatul picta, scria poezii şi compunea scrisori în care îşi povestea viaţa.

Oliver Stan a scris pe contul său de pe o reţea de socializare că a studiat la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnică "Gheorghe Asachi", după ce a absolvit Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" şi că lucrează la "God".

Luni dimineaţă, în jurul orei 9.30, bărbatul a intrat într-o sală de curs a Facultăţii de Electonică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice din Iaşi, unde se aflau patru cadre didactice şi 40 de studenţi din anul al patrulea care susţineau examenul de licenţă.

Imagini EXCLUSIVE. Vezi cum arată atentatorul de la Universitatea din Iaşi. Manager Socola: "Bărbatul avea SCHIZOFRENIE PARANOIDĂ"
   
Bărbatul, care avea în spate un rucsac, a început să strige că va detona o bombă, cerând să vină Poliţia. Acesta ar fi activat declanşatorul, dar, deoarece capsa ar fi fost deja utilizată, bomba nu a explodat.
   
Cuvintele şocante ale atentatorului de la Iaşi: "Da, vorbesc cu Dumnezeu. Am devenit un ANIMAL sălbatic"

Atacatorul a fost dus la Spitalul Socola, unde va fi expertizat psihiatric de medici.

Mama tânărului susţine că un profesor universitar a contribuit la boala fiului său.

"I-a promis bursă în Viena. A venit acasă, de la doctorat, s-a închis în camera lui şi nu am mai avut cu cine discuta. El a intrat într-o depresie totală, care s-a transformat în timp în boală psihică", a declarat mama atacatorului.


Oliver Stan, atentatorul cu bombă de la Iași, a trimis în luna ianuarie o scrisoare către preşedintele Traian Băsescu.

"Sunt atât de jos pe scara socială, încât cu greu mă pot numi cetăţean al acestei ţări(...). Sunt nebun, da, e adevărat, dar sunt foarte deştept", scria tânărul.

Acesta este nemulţumit că nu i se recunosc meritele.

"Am absolvit o facultate, masterat, primul pe listă de admitere, am construit sisteme cu microprocesoare, am luat premii pe ţară , dar acum am ajuns boschetar. (...) Părerea mea domnule Băsescu e că nu ar trebui să vă caut eu, ci ar trebui sa veniţi personal cu elicopterul în Cârlibaba să-l căutaţi pe sfântul din peşteră, adica nebunul satului. Şi ar trebui să veniţi repede fiindcă sunt în pericol cam serios, să mă bage lumea la psihiatrie. Ar fi păcat sa piardă lumea un geniu", a mai scris Oliver Stan.
 

×
Subiecte în articol: Iași bomba pestera
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close