Antena 3 CNN Actualitate Cuvintele şocante ale atentatorului de la Iaşi: "Da, vorbesc cu Dumnezeu. Am devenit un ANIMAL sălbatic"

Cuvintele şocante ale atentatorului de la Iaşi: "Da, vorbesc cu Dumnezeu. Am devenit un ANIMAL sălbatic"

Cuvintele şocante ale atentatorului de la Iaşi: "Da, vorbesc cu Dumnezeu. Am devenit un ANIMAL sălbatic"
de O.P.    |    09 Iul 2013   •   05:43

Bărbatul care a detonat o bombă la Universitatea "Gheorghe Asachi" din Iaşi a fost dus la Spitalul Socola, unde va fi expertizat psihiatric de medici.

Suferă însă de schizofrenie paranoidă şi, cel mai probabil, nu va răspunde în faţa legii pentru gestul său deşi a fost audiat mai bine de trei ore de poliţişti.

Tânărul a încercat să detoneze o bombă într-o aulă a Universităţii "Gheorghe Asachi" din Iaşi, în care 40 de studenţi susţineau examenul de licenţă.

Atacatorul spunea însă că vrea să vorbească doar cu poliţia. Şi continua să-i ameninţe pe studenţii şi profesorii aflaţi în sală. La un moment dat, bărbatul a făcut o mişcare greşită şi bomba-un dispozitiv confecţionat dintr-un proiectil din al doilea Război Mondial- a explodat. Nu a avut însă intensitatea pe care o dorise atacatorul şi nimeni nu a fost rănit.

Studenţii l-au legat de mâini cu o curea până la sosirea poliţiştilor, care l-au dus la audieri. Va fi greu să-şi explice gestul, pentru că tânărul suferă de schizofrenie si a fost internat la psihiatrie de mai multe ori. Dar, după ce ieşea din spital, nu îşi mai lua tratamentul. Şi a ajuns să stea mai mult în pustietate, undeva în judeţul Neamţ.
 
Bărbatul este absolvent de facultate si a scris şi o carte în care îşi exprimă viziunea sa despre viaţă.

"Da! Vorbesc cu Dumnezeu! Am ajuns că mi-e ruşine să mai ies din casă fiindcă râdeţi de mine şi strigaţi în batjocura pe strada dupa mine "Iisus!". Adevărata mea problemă este teama asta de oameni. Am devenit un fel de animal sălbatic care nu suferă să se apropie de oameni. Mi se oferă doar poziţia socială de bolnav psihic. Cum aş putea oare să lupt împotriva acestei nedreptăţi pe care mi-o face lumea ?"  scrie tânărul".

Acum, va fi din nou internat la spitalul de psihiatrie Socola, unde va fi suspus din nou tratamentului.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close