Antena 3 CNN Actualitate Atenţie! Aerul condiţionat vă poate băga în spital

Atenţie! Aerul condiţionat vă poate băga în spital

Atenţie! Aerul condiţionat vă poate băga în spital
23 Iul 2007   •   18:56

Singura soluţie atunci când totul frige în jurul nostru şi tânjim după răcoare este aerul condiţionat. Acasă, la serviciu sau în maşină, aparatele de aer condiţionat funcţionează nonstop pe vreme caniculară. Excesul, însă, nu e recomandat de medici. 42 de grade Cesius afară, la umbră. În casă, 20 - 25 de grade. Pare ideal şi nu-ţi vine să mai ieşi afară, acolo unde oamenii cad leşinaţi pe stradă din pricina caniculei şi unde tocurile se înfig în asfaltul încins la peste 60 de grade Celius. Aerul condiţionat face minuni, dar vă poate duce la spital.

Microbul legionela se găseşte în aparatele de aer condiţionat şi vă poate îmbolnăvi. Sunt avertizările medicilor pentru persoanele sensibile. Instalaţiile de aer condiţionat necesită filtre speciale care reţin microbii şi purifică aerul. Altfel, bacteriile şi ciupercile acumulate provoacă rinite şi alergii.

Cei care stau mult în spaţii cu aer condiţionat riscă viroze respiratorii, traheo-bronşite sau laringite. Oamenii ştiu că aerul condiţionat le poate dăuna sănătăţii, dar îl preferă caniculei. Şi chiar medicii îl recomandă, dar cu măsură!


Medicii spun că pentru o simplă durere de cap nu trebuie să dăm vina pe aerul condiţionat. Mai ales că acesta tinde să devină şi în România o condiţie de viaţă pe vreme caniculară.


Observator

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close