Antena 3 CNN Actualitate Atenție șoferi: super-radarul de care e imposibil să scapi

Atenție șoferi: super-radarul de care e imposibil să scapi

Atenție șoferi: super-radarul de care e imposibil să scapi
Sursa foto: foto: morpho.com
17 Apr 2016   •   11:05

Un nou aparat radar, denumit MeSTA fuSION și produs de compania franceză Morpho, urmează să devină spaima șoferilor. Intrat în teste pe arterele rutiere din Franța, acesta poate monitoriza simultan până la 32 de vehicule aflate pe opt benzi de circulație, iar toleranța este de doar 1%, scrie lifestylemag.ro.

Dispozitivul pare o sperietoare, însă, deocamdată, românii nu au de ce să se teamă de noul radar MeSTA fuSION. Noi nu avem nici măcar o autostradă sau un bulevard cu opt benzi. Lăsând însă gluma la o parte, acest super-radar care pare să se afle în atenția departamentelor de poliție rutieră ale mai multor state europene are de ce să îi sperie pe șoferii nesăbuiți.

Conform datelor tehnice furnizate de producător și testate acum de poliție pe autostrada A15 lângă Val d’Oise, Franța, aparatul o cameră foto-video de 32 de megapixeli care poate înregistra atât ziua cât și noaptea monitorizând în paralel până la 32 de vehicule.

Pe lângă aceste funcții, camera radarului poate fotografia sau chiar filma în funcție de tipul delictului detectat toate vehiculele cu viteze cuprinse între 0 și 300 km/h!

×
Subiecte în articol: radar
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close