Antena 3 CNN Actualitate Atenționarea unui medic: Nu există vaccin pentru noul virus transmis la om, singura măsură de protecție utilă este aceasta!

Atenționarea unui medic: Nu există vaccin pentru noul virus transmis la om, singura măsură de protecție utilă este aceasta!

Dr. Adina Alberts atenționează populația în legătură cu noul virus Wuhan apărut în China.

Atenționarea unui medic: Nu există vaccin pentru noul virus transmis la om, singura măsură de protecție utilă este aceasta!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Ian 2020   •   11:17

„CORONAVIRUSURILE, un grup de virusuri despre care am mai auzit si in anii trecuti, sunt virusuri care provin initial de la animale si care au impact patologic, de regula, de nivel mediu in randul populatiei. Adica imbolnavirile oamenilor sunt cel mai adesea de intensitate moderata, producand simptomele bine cunoscute ale gripei! Au existat in trecut epidemii cu coronavirusuri de la animale diverse precum dromaderi, zivete sau pasari! Si vor mai exista si in viitor! Deci, doar atunci cand coronavirusurile trec pentru prima data de la animale-oricare ar fi ele- la oameni, apar aceste epidemii de intensitate mare, cum este si cazul situatiei creata recent in China! De altfel medicii francezi care trateaza cele doua cazuri aparute la Paris, declara ca “boala pare sa fie mai putin serioasa decat cele similare aparute in anii trecuti”!
***
Prin urmare, nu exista vaccin pentru noul virus “proaspat” transmis la om; persoanele care s-au vaccinat in acest sezon rece nu sunt protejate in niciun fel suplimentar impotriva acest nou virus.
Singura masura de protectie utila este MASCA medicala care sa acopere ATAT GURA CAT SI NASUL!

Evitarea zonelor aglomerate, a spatiilor mai stramte cu mai multe persoane sau a persoanelor care prezinta deja simptome gripale, reprezinta manevre de protectie personala la indemana oricui!
Spalatul pe maini, cat mai des, este evident, de importanta vitala. Dar si dezinfectia cailor aeriene superioara, si in special a nasului, are beneficii majore! Exista in comert spray uri nazale cu rol de protectie impotriva microorganismelor, fie pe baza de apa marina (deci sarata), fie pe baza de uleiuri esentiale!
***
Cresterea imunitatii organismul si a rezistentei acestuia la infectii de orice fel, o puteti obtine prin administrarea zilnica de:
-Vitamina C, 2 grame
-Echinaceea, 2 grame
-Catina, 2 grame
-Ceai de cimbrisor
-Ceai de ghimbir”, a scris Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close