Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile au făcut razii prin cluburi azi-noapte. Ce nereguli au descoperit

Autorităţile au făcut razii prin cluburi azi-noapte. Ce nereguli au descoperit

Autorităţile au făcut razii prin cluburi azi-noapte. Ce nereguli au descoperit
Sursa foto: foto: pixabay.com
22 Ian 2017   •   09:40

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au făcut verificări, sâmbătă noaptea, în şase cluburi din Bucureşti, constatând o serie de nereguli pentru care au fost date sancţiuni, potrivit News.ro.

Acţiuni similare au avut loc şi în alte oraşe din ţară.

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au efectuat controale inopinate la cluburi şi discoteci de pe raza judeţului, în urma acestei acţiuni fiind aplicate zeci de amenzi şi avertismente pentru neregulile constatate, transmite Agerpres.

Potrivit unui informări transmise, duminică, de ISU Prahova, controalele au avut loc în perioada 21-22 ianuarie, cu precădere pe parcursul nopţii, în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşul Vălenii de Munte şi în comunele Ceptura şi Tomşani.

În urma celor opt controale efectuate, au fost constatate 34 deficienţe, dintre care 15 au fost înlăturate pe timpul verificărilor.

De asemenea, au fost aplicate 34 sancţiuni contravenţionale, respectiv 22 de avertismente şi 12 amenzi, în cuantum de 22.000 lei.

"Principalele nereguli identificate în teren au constat în: exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni/improvizaţii, neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, nefuncţionarea iluminatului de securitate pentru marcarea căilor de evacuare, neactualizarea/neelaborarea actelor de autoritate şi evidenţelor specifice de apărare împotriva incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, blocarea/reducerea gabaritului căilor de evacuare, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă, neactualizarea planurilor de evacuare ale utilizatorilor în cazul producerii unei situaţii de urgenţă", arată ISU Prahova.

Activităţile au fost derulate de pompieri şi reprezentanţi ai inspectoratelor de poliţie şi de jandarmi.

Decizia a fost luată după ce, vineri noaptea, clubul Bamboo din Capitală a fost mistuit de un puternic incendiu. Clubul avea aviz pentru securitate la incendiu, dar nu şi autorizaţie.

 

×
Subiecte în articol: incendiu bamboo ISU
Parteneri
Câţi bani poţi împrumuta rudelor sau prietenilor fără să încalci legea
x close