Antena 3 Actualitate Autorităţile europene: Fără mobil în şcoli. Regula se va aplica şi în România

Autorităţile europene: Fără mobil în şcoli. Regula se va aplica şi în România

02 Iun 2011   •   22:01
Autorităţile europene: Fără mobil în şcoli. Regula se va aplica şi în România
Sursa foto: Foto: cbsnews.com

Telefonul mobil, invenţia minune a anilor '70, a ajuns în 2011 indispensabil pentru cinci miliarde de oameni. Adică trei sferturi din populaţia globului nu concepe viaţa fără celular. Iar copii nu fac excepţie. Din acest motiv autorităţile europene vor să interzică folosirea telefonului mobil măcar în şcoli. Regula se va aplica şi în România.

Românii sunt dependenţi de telefoanele mobile şi rareori sunt satisfăcuţi de unul singur. La sfârşitul anului trecut, în România s-au dat apeluri de pe 24,6 milioane de telefoane mobile. Asta înseamnă că avertizarea Organizaţiei Mondială a Sănătăţii, prin care ni se spune că mobilele pot cauza apariţia unor tumori pe creier, ne vizează direct.

Deţinem un record şi la numărul de minute vorbite anual: 26,5 miliarde. În medie, convorbirile telefonice ale românilor durează 2 minute şi 12 secunde. Cercetătorii spun că sănătatea ar fi afectată de câmpurile electromagnetice folosite de dispozitivele wirelles. Categorie în care intră nu doar telefoanele mobile ci şi monitoarele de calculator, laptopurile sau i-Podurile. Toate au devenit unelte indispensabile omului modern încă de la vârste fragede.

Pentru protecţia copiilor, autorităţile europene pregătesc chiar interzicerea folosirii telefoanelor mobile în şcoli. Până la apariţia unui raport care să facă legătura clar între undele electromagnetice şi tumorile pe creier, suntem sfătuiţi să reducem orice risc prin metode pragmatice. Adică să folosim dispozitivele hands-free sau, pur şi simplu, să comunicăm prin SMS.×
Subiecte în articol: telefoane mobile şcoli România
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close