Antena 3 CNN Actualitate Autorul eratei care l-a salvat pe Băsescu, judecătorul CCR Mircea Ştefan Minea, audiat la Parchet

Autorul eratei care l-a salvat pe Băsescu, judecătorul CCR Mircea Ştefan Minea, audiat la Parchet

Autorul eratei care l-a salvat pe Băsescu, judecătorul CCR Mircea Ştefan Minea, audiat la Parchet
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Iun 2015   •   11:06
Judecătorul CCR Mircea Ştefan Minea a venit, vineri dimineaţă, la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul Eratei de la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Ştefan Minea este unul dintre cei care au semnat documentul cu ajutorul căruia Traian Băsescu a rămas preşedinte al României, deşi 7,4 milioane de români au votat pentru plecare acestuia de la Cotroceni.
 
Mircea Ştefan Minea nu a vrut să facă nicio declaraţie şi a spus că nici la ieşirea de la audieri nu va sta de vorbă cu presa.
 
"Nu am de declarat nimic", a spus Judecătorul CCR Mircea Ştefan Minea.

Judecătorul CCR Mircea Ştefan Minea este judectărul de serviciu care a semnat erata şi a trimis-o la Curtea Constituţională.

Un alt judecător CCR, Ion Predescu, a fost audiat joi la Parchetul General în dosarul Erata

 
Zegrean ar putea fi acuzat de abuz în serviciu după ce a cerut în 2012 anularea propriei solicitări adresate Guvernului, de actualizare a listelor electorale. 

Până acum au mai fost audiaţi Augustin Zegrean, Petre Lăzăroiu, Gaspar, Horaţiu Dumbravă, Toni Neacşu şi Tudorel Toader de la CCR. 

Anchetatorii verifică dacă întoarcerea lui Traian Băsescu, în 2012, pe scaunul prezidenţial s-a făcut în urma deciziei pe care unii o consideră ilegală, iar alţii, nu. 

Procurorii Parchetului General investighează din 2012 modul în care judecătorii Curţii Constituţionale au emis o decizie privind organizarea referendumului pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu. 

După publicarea documentului a fost adaugată o erată prin care se menţiona că se numără toate persoanele cu drept de vot, adică peste 18 milioane de români.

Guvernul tocmai iniţiase un minirecensământ prin care intenţiona să scoată de pe liste cetăţenii plecaţi din ţară de mai mult timp. 
 

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close