Antena 3 CNN Actualitate Avalanşe în Retezat. Sute de metri cubi de zăpadă au blocat accesul spre staţiunea turistică Râuşor

Avalanşe în Retezat. Sute de metri cubi de zăpadă au blocat accesul spre staţiunea turistică Râuşor

Avalanşe în Retezat. Sute de metri cubi de zăpadă au blocat accesul spre staţiunea turistică Râuşor
Sursa foto: Foto: gvc04.virtualclassroom.org
22 Feb 2012   •   16:52

Trei avalanşe au blocat, miercuri după amiază, accesul spre staţiunea turistică Râuşor, din Masivul Retezat, fără să fie înregistrate victime omeneşti, informează Agerpres.

În prezent, trei utilaje interven la faţa locului pentru deblocarea drumului comunal care face legătura cu localităţile Râu de Mori şi Haţeg.
   
Avalanşele s-au produs în apropierea schitului de călugări, într-o porţiune de vale îngustă şi o pantă abruptă, din cauza zăpezii foarte mari care a început să se topească şi nu mai are priză între straturi.
   
"Riscul de avalanşă este foarte mare în Retezat. Stratul de zăpadă este foarte mare şi există oricând posibilitatea să o ia la vale", a explicat şeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
   
Potrivit acestuia, în staţiunea Râuşor se află peste o sută de turişti care au venit la schi, iar alte câteva zeci ar dori să urce înspre zona turistică.
   
Se apreciază că situaţia va reveni la normal peste aproximativ patru ore, când utilajele vor finaliza îndepărtarea zăpezii de pe drum.

×
Subiecte în articol: Salvamont
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close