Antena 3 CNN Actualitate Averea fabuloasă a „mâncătorului de femei” de la Rădăuți. Vasile Lavric a strâns numeroase case, terenuri și mașini

Averea fabuloasă a „mâncătorului de femei” de la Rădăuți. Vasile Lavric a strâns numeroase case, terenuri și mașini

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au pus sechestru pe averea lui Vasile Lavric, bărbatul din Rădăuți, care ar fi ucis nu mai puțin de patru femei, ale căror cadavre nu au fost găsite până acum.

Averea fabuloasă a „mâncătorului de femei” de la Rădăuți. Vasile Lavric a strâns numeroase case, terenuri și mașini
Sursa foto: Facebook
de Gabriel Dano    |    08 Iun 2021   •   16:50

Vasile Lavric a fost trimis în judecată deocamdată doar pentru una dintre presupusele crime. Anchetatorii i-au inventariat bunurile de valoare, în condițiile în care urmașii femeii au cerut despăgubiri în valoare de 400.000 de euro. Și cheltuielile de judecată imputate bărbatului se apropie și ele de 13.000 de euro.  

Procurorii PÎCCJ s-au grăbit să-l trimită în judecată deoarece Lavric urma să ajungă la 180 de zile de arest preventiv, perioada maximă în care, conform legislației românești, o persoană poate fi privată de libertate fără să fie trimisă în judecată, potrivit Gândul.

Prima victimă a lui Vasile Lavric ar fi fost a doua sa soție, în condițiile în care prima, moartă și ea, ar fi decedat, totuși, din cauze naturale. Crima ar fi avut loc în 2015, când aceasta a dispărut fără urmă. Ulterior, au dispărut și două dintre surorile acesteia, dintre care una ar fi fost, la rândul ei, iubita presupusului criminal, iar cealaltă ar fi aflat adevărul despre soarta surorilor sale. Despre toate trei, Lavric ar fi spus că „au plecat în Italia”.

Acesta s-a căsătorit, în 2015, cu Aurica Bodnărescu, o femeie despre care procurorii au stabilit că a fost amanta lui Lavric încă din 2005, însă, din 2015, când toate femeile din viața lui dispăruseră fără urmă, a luat-o de nevastă.

După ce a susținut cu tărie că cele trei femei dispărute sunt fericite, în Italia, iar bărbatul ei este acuzat pe nedrept, în noaptea de 10 spre 11 iunie 2020 a dispărut și ea. Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, pe fondul unor certuri provocate de gelozie, în seara de 10 iunie 2020, bărbatul i-a anunțat pe membrii familiei că trebuie să tracteze o mașină la distanță mare de casă și va pleca la drum alătuti de Aurica. A doua zi, bărbatul s-a întors, însă, singur. Ulterior, acesta a spus că rudelor și cunoscuților că femeia a plecat la surorile sale și a chiar a răspuns, pentru o perioadă, în locul ei, la mesajele pe care le primea pe telefonul mobil.

Surorile Auricăi Bodnărescu au cerut daune de 400.000 de euro

Anchetatorii au arătat, în rechizitoriu că, „în noaptea de 10/11 iunie 2020 (n.r. Vasile Lavric) și-a luat soția de la domiciliul comun situat în mun. Rădăuți, str. (…)jud. Suceava, transportând-o într-un loc necunoscut, după care pe fondul geloziei a agresat-o suprimându-i cu intenție viața și apoi i-a ascuns cadavrul, care nu a mai fost găsit”.

Surorile Auricăi Bodnărescu s-au constituit părți civile cerând despăgubiri de 400.000 de euro, câte 200.000 de euro fiecare și au despus o cerere de instituire a sechestrului asigurator. În plus, cheltuielile judiciare stabilite de anchetatori, care intră tot în obligațiile bărbatului, se ridică la suma de 64.000 de lei, adică aproximativ 13.000 de euro. Așa că procurorii au fost nevoiți să-i inventarieze averea lui Lavric.

Astfel, a fost pus sechestru pe două case, ambele din Suceava, dintre care una în suprafaţă de 66,92 mp, iar a doua de 74,24 metri pătrați și trei anexe, în suprafață de 163 de metri pătrați, respectiv 12 metri pătrați și 11 metri pătrați.

Anchetatorii au mai pus sechestru și pe două terenuri intravilane, de 60,77 metri pătrați, respectiv 25,25 metri pătrați dar și două autoturisme, dintre care autoutilitara folosită de Lavric pentru tractări.

În același timp, la sediul parchetului a fost trimisă o cerere și din partea unei bănci la care Aurica Bodnărescu făcuse un credit, din care mai avea de achitat încă 7.109,92 lei. Totuși, spun procurorii, „partea rămasă neachitată la data uciderii victimei nu poate constitui prejudiciu rezultat din infracțiunea contra vieții”.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close