Antena 3 CNN Actualitate Avertisment privind creșterea numărului de infectări cu COVID-19. Medicul Adrian Marinescu: Trebuie luate măsuri urgent

Avertisment privind creșterea numărului de infectări cu COVID-19. Medicul Adrian Marinescu: Trebuie luate măsuri urgent

Cazurile de infectări cu coronavirus din România au atins un număr-record astăzi. Grupul de Comunicare Strategică a raportat 799 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Avertisment privind creșterea numărului de infectări cu COVID-19. Medicul Adrian Marinescu: Trebuie luate măsuri urgent
Sursa foto: Antena 3
17 Iul 2020   •   21:33

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a spus că în mod cert România se află din nou pe o pantă ascendentă și că bilanțul infectărilor poate crește tot mai mult dacă nu sunt respectate măsurile de protecție.

Marinescu: E posibil să ajungem la peste o mie de infectări zilnice în luna august

În ceea ce privește scenariul avansat de Guvern, care indică faptul că e posibil ca îmbolnăvirile zilnice să ajungă la 1.200 - 1.600 în luna august, medicul Marinescu a mărturisit că, într-adevăr, este o variantă.

"Doar că, acele cifre intră în discuție dacă continuă situația de acum, dacă regulile nu sunt respectate de unii dintre noi. E clar că suntem pe o curbă ascendentă. Deși luăm în calcul numărul mare de teste, aproximativ 19.000 în fiecare zi, totuși, acel indice de pozitivitate despre care tot vorbim e mare în momentul în care avem peste 4%.

Fiecare pacient care e nou infectat vine în contact cu alte persoane, în așa fel încât e de așteptat ca în zilele următoare, dacă nu sunt schimbări din punctul nostru de vedere, să avem aceleași cifre mari. Lucrul ăsta trebuie să ne fie destul de clar. Dacă luăm măsuri în momentul de față, probabil că peste o săptămână sau peste două săptămâni vom vedea și o situație mai bună", a declarat Marinescu, în cadrul unei intervenții pentru B1 Tv.

Legat de apariția unor noi focare în țara noastră, Adrian Marinescu susține că marea problemă e că infecția cu COVID-19 se transmite foarte ușor. ”Ar fi ușor să fie o singură cauză, cred că sunt mai multe cauze. În general, de aici se pleacă, de la faptul că e un virus care se transmite destul de ușor și atunci, chiar dacă avem un număr mic de persoane într-un anumit loc, dacă nu se iau măsuri, cazurile izolate devin mici focare sau poate focare mai mari. Contează cât de rapidă e intervenția”, a spus medicul.

×
Subiecte în articol: România coronavirus
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close