Antena 3 CNN Actualitate Avertisment sumbru pentru zona euro. Pericolul vine din centrul Europei

Avertisment sumbru pentru zona euro. Pericolul vine din centrul Europei

Avertisment sumbru pentru zona euro. Pericolul vine din centrul Europei
16 Apr 2016   •   12:34

Criza din zona euro se va intoarce, iar Germania isi va face griji serioase din acest punct de vedere. Motorul economic al Batranului Continent se asteapta la o noua lovitura pentru toata regiunea.

Din vara trecuta, fluxul urias de refugiati din zonele de razboi din Orientul Mijlociu macinat de razboaie a aruncat un con de umbra asupra Batranului Continent si a devenit unul dintre cele mai importante subiecte dezbatute pe scena politica de la Berlin, dar si in mass-media germana, arata Reuters, citat de Ziare.com.

Insa in ultimele saptamani se observa o schimbare a situatiei, avand in vedere ca valul de imigranti a inceput sa se atenueze. In consecinta, temerile legate de situatia fragila a zonei euro s-au intors.

"Urmeaza sa vina o furtuna" - este avertismentul care a aparut zilele trecute pe prima pagina a ziarului Sueddeutsche Zeitung. "Uneori, soarta oamenilor e decisa in momentele in care nu exista situatii prea dramatice. Iar fix acest lucru se intampla acum in blocul monetar al Europei", mai arata publicatia germana.

Ingrijorarile legate de zona euro au legatura cu o serie de lucruri aparent distincte, dar care sunt interconectate. Printre ele sa numara renuntarea la austeritate in tarile sudice, relaxarea monetara de care a dat dovada Banca Centrala Europeana (BCE), dar si schimbarile de pe scena politica de la Berlin.

 

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close