Antena 3 CNN Actualitate Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în UK: gradul de alertă teroristă a urcat la 4 (sever)

Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în UK: gradul de alertă teroristă a urcat la 4 (sever)

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Marea Britanie. Nivelul de ameninţare privind un posibil atentat terorist a urcat la 4 (sever - posibilitate foarte ridicată).

Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în UK: gradul de alertă teroristă a urcat la 4 (sever)
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    05 Noi 2020   •   14:30

"Ținându-se cont de incidentele teroriste petrecute în ultimele săptămâni atât în Republica Franceză, cât și Republica Austria, autoritățile britanice apreciază că există riscul producerii de noi atentate teroriste", a precizat Ministerul Afacerilor Externe, joi, într-un comunicat publicat pe pagina instituției.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele publicate de autoritățile guvernamentale, a fost ridicat nivelul de amenințare privind posibilitatea unui atentat terorist la  nivelul 4 (sever - posibilitate foarte ridicată).", arată comunicatul.

MAE sfătuiește românii care au nevoie de asistență consulară, să se adreseze Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, la numerele de contact ale misiunilor diplomatice ale României la Londra:  + 44 (0) 77 387 16 335; la Manchester: +44 (0) 75 35 604 342; la Edinburgh: +44 (0) 7951 858 445.

Trei orașe europene au fost ținta unor atacuri teroriste, doar în ultima săptămână

Un atac armat a avut loc în Viena luni seară, în jurul orei 22:00 ora României.

Trei civili și unul dintre atacatori au murit. Alte 15 persoane au fost rănite, printre care și un polițist care se află în stare gravă.

Atacatorii au deschis focul în mai multe zone din centrul orașului Viena, în apropierea unei Sinagogi. Străzile orașului erau aglomerate iar cafenelele și restaurantele erau pline, fiind ultima noapte înainte ca Austria să între din nou în carantină.

Ministrul de Interne din Austria, Karl Nehammer, a confirmat că atacatorul ucis de Poliție era simpatizant ISIS: "Am trăit un atac al unui terorist islamist" 

În Lyon, un preot ortodox a fost împușcat, duminica trecută, lângă o biserică.

Preotul ortodox de origine greacă a fost atacat în timp ce încerca să închidă o biserică din orașul Lyon. Atacatorul a tras două gloanțe și l-a rănit grav pe preot. Agresorul, un bărbat de aproximativ 40 de ani, a fost dat în urmărire generală de autoritățile franceze. 

La Nisa, o femeie a fost măcelărită, joia trecută, în Catedrala Notre Dame.

Alte două victime au murit după ce au fost injunghiate de atacator pe stradă. Poliţiştii au reuşit să-l prindă pe bărbat după ce au tras de mai multe ori asupra lui şi l-au rănit. 

Informații apărute mai târziu în cursul zilei arată că este vorba un tunisian de 21 de ani, Brahim Aouissaoui, care a ajuns în Europa prin Lampedusa, Italia, în septembrie. El a intrat în Franța la începutul lui octombrie, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de AFP.

 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close