Antena 3 CNN Actualitate Avertizare meteo până marți! Vin ploile și zăpezile!

Avertizare meteo până marți! Vin ploile și zăpezile!

Vremea. ANM a emis o avertizare meteo până marți. O mare parte din țară va fi acoperită de ploaie, în timp ce la munte, va ninge.

Avertizare meteo până marți! Vin ploile și zăpezile!
Sursa foto: Sursa foto: Pixabay / Pixabay
22 Dec 2019   •   15:45

Vremea. Două zile de ploi și de ninsori. Asta anunță meteologii pentru mare parte a țării, începând de duminică seara. Potrivit ANM, începând de duminică, de la ora 20.00, până marți, la ora 20.00, va temporar în cea mai mare parte a țării. Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20...30 l/mp. Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55...60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.

În zonele montane, treptat, începând din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.

×
Subiecte în articol: vremea
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close