Antena 3 CNN Actualitate Avertizarea cod galben a intrat în vigoare. Ploile fac ravagii

Avertizarea cod galben a intrat în vigoare. Ploile fac ravagii

Avertizarea cod galben a intrat în vigoare. Ploile fac ravagii
07 Aug 2007   •   08:39

Atenţionarea de cod galben emisă de meteorologi a intrat în vigoare. Vin ploi torenţiale, fulgere şi grindină. 23 de judeţe au primit avertizare de furtună de la Administraţia Naţională de Meteorologie, iar în 13 dintre acestea, există şi pericol de inundaţii. Şi hidrologii au emis o avertizare, valabilă până miercuri. Ploile ameninţă mai multe judeţe din Transilvania şi Moldova.

Hidrologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru mai multe localităţi din judeţul Constanţa: Moşneni, Pecineaga, 23 August, Venus, Olimp, Costineşti şi Tuzla. Avertizarea a fost valabilă doar pentru o oră.

11 localităţi din judeţul Constanţa sunt inundate şi zeci de case au rămas izolate. Manevrele de navigaţie au fost suspendate, în portul Constanţa Sud, din cauza vântului puternic. În comuna Ion Corvin, peste 50 de gospodării sunt afectate. Există zone în judeţ unde a plouat chiar şi 70 de litri pe metru pătrat. Mai multe localităţi şi câteva cartiere din oraşul Constanţa au rămas fără apă potabilă.

La Braşov vântul ar putea să bată cu o viteză de până la 90 de kilometri pe oră şi există avertizări de descărcări electrice şi, izolat, grindină.

Sute de familii se luptă cu inundaţiile în judeţul Suceava. Mai multe localităţi au fost afectate de ploile torenţiale, iar situaţia s-ar putea înrăutăţi, pentru că se anunţă în continuare vreme rea în jumătatea estică a ţării. Drumul european care leagă Gura Humorului de Cîmpulung Moldovenesc este închis. Măsura a fost luată după ce un pod s-a prăbuşit.

Zeci de localităţi au rămas fără alimentare cu energie electrică, iar sute de gospodării au fost inundate. Cea mai afectată a fost localitatea suceveană Ostra. Din cauza ploilor torenţiale căzute luni noapte râul care trece prin localitatea Ostra a rupt podul şi a inundat 17 gospodării. Alte 5 case au fost izolate.

Mai multe localităţi au rămas fără curent în judeţul Giurgiu în urma ploilor puternice care au avut loc în această noapte. Probleme au fost remediate în timp operativ.

Citiţi articolul AVERTIZARE HIDRLOGICĂ. RISC DE VIITURI PENTRU 13 JUDEŢE

Antena 3

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close