Antena 3 CNN Actualitate Avionul demnitarilor, motiv de ceartă între Comisia pentru apărare din Senat şi Guvern

Avionul demnitarilor, motiv de ceartă între Comisia pentru apărare din Senat şi Guvern

Avionul demnitarilor, motiv de ceartă între Comisia pentru apărare din Senat şi Guvern
de M.T.    |    18 Sep 2013   •   19:02

Scandal pe avionul pentru deplasările demnitarilor.

Membrii Comisiei de Apărare din Senat, care au primit astăzi documentul, susţin că aeronava ar urma să coste 56 de milioane de euro.

De cealaltă parte, Guvernul susţine că preţul avionului care va fi la disopoziţia preşedintelui, premierului şi altor demnitari înalţi, ar fi de fapt de numai 10 milioane de euro.

Avionul de 56 de milioane de euro ar fi fost prezentat iniţial senatorilor drept un avion multirol pe care urma să-l folosească armata română în diverse misiuni, şi nu demnitarii.

Traian Igaş, care se opune acestui proiect, susţine că la acest moment nu există banii necesari şi nici argumente suficiente pentru această investiţie.

Comisia pentru apărare din Senat nu a dat un vot final pentru achiziţia acestei aeronave. Corneliu Dobriţoiu susţine că membrii comisiei au nevoie de toate datele financiare pentru a lua o decizie în acest sens.

Minsiterul Apărării precizează că este prea devreme ca acest subiect să intre în dezbaterea publică. Într-un comunicat remis presei, MAPN susţine că Statul Major al Forţelor Aeriene şi compartimentele de specialitate din cadrul Ministerului analizează mai multe variante pentru identificarea soluţiei optime.

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close