Antena 3 Actualitate Avocatul Poporului răspunde după afirmațiile făcute de purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis

Avocatul Poporului răspunde după afirmațiile făcute de purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis

05 Ian 2017   •   20:15
Avocatul Poporului răspunde după afirmațiile făcute de purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis

Avocatul Poporului îşi exprimă surprinderea faţă de afirmaţiile făcute joi de către purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, şi speranţa că ele nu reprezintă punctul de vedere al şefului statului şi nici al reprezentanţilor Administraţiei Prezidenţiale. 

"Referitor la afirmaţiile purtătorului de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale privind periculozitatea demersului de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la art. 2 din Legea nr. 90/2001, Avocatul Poporului subliniază că argumentele de neconstituţionalitate vizează, în esenţă, principiul conform căruia reprezentanţii celor trei puteri ale statului trebuie să îndeplinească aceleaşi criterii de integritate şi moralitate pentru ocuparea unei funcţii publice. Avocatul Poporului îşi exprimă opinia că este firesc ca, într-o societate democratică, o asemenea condiţie trebuie să existe în legătură cu toţi demnitarii unui stat", se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului. 

Sursa citată menţionează că, prin demersul de sesizare a Curţii Constituţionale, 'Avocatul Poporului nu a avut şi nu are alte interese decât acelea de a contribui la asigurarea unei legislaţii unitare, clare, coerente şi constituţionale, în acord cu tratatele şi convenţiile internaţionale la care România este parte şi cu interesele poporului român'.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close