Antena 3 CNN Actualitate Băiat de 12 ani cu afecțiuni de sănătate, abandonat la naștere

Băiat de 12 ani cu afecțiuni de sănătate, abandonat la naștere

Băiat de 12 ani cu afecțiuni de sănătate, abandonat la naștere
Sursa foto: Foto: scoopnest.com
17 Mai 2015   •   11:11

Un băieţel de 12 ani din Mediaş care suferă de mai mulţi ani de două afecţiuni grave de sănătate a fost abandondat de mamă la naştere şi de atunci este crescut de mătuşa sa. Cei doi se descurcă cu greu doar din salariul femeii şi din alocaţia copilului. Insuficient însă pentru băiatul care are nevoie de tratament permanent. Asta deşi statul ar trebui să îi asigure medicamentele. Cazul lui Valentin a fost prezentat pe larg la emisiunea "Dincolo de ştiri".

Valentin are 12 ani şi suferă de scolioză, iar de curând medicii au descoperit că băiatul are şi artrită juvenilă ideopatică. Cea căreia Valentin îi spune mamă este de fapt mătuşa sa, care, suspectă de leucemie, a renunţat să mai urmeze tratamentul prescris pentru a-i putea asigura nepotului său cele necesare.

Protecţia Copilului din Sibiu susţine că dosarul familiei este în lucru. Cazul a ajuns în atenţia Fundaţiei Mereu Aproape care a deschis două conturi, în lei şi în euro, unde pot fi făcute donaţii astfel ca banii strânşi să îl ajute pe Valentin să câştige lupta cu boala.
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close