Antena 3 CNN Actualitate Banca Rusiei va cumpăra zilnic până la 200 milioane dolari pentru refacerea rezervelor valutare

Banca Rusiei va cumpăra zilnic până la 200 milioane dolari pentru refacerea rezervelor valutare

Banca Rusiei va cumpăra zilnic până la 200 milioane dolari pentru refacerea rezervelor valutare
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Mai 2015   •   12:45

Banca Rusiei va începe să cumpere zilnic până la 200 de milioane de dolari, pentru refacerea rezervelor valutare, după ce în iarnă a intervenit masiv pe piaţă pentru susţinerea rublei, relatează MarketWatch. Zilnic, banca va cumpăra între 100 şi 200 de milioane de dolari, dar a precizat că măsura nu are rolul să influenţeze valoarea rublei, afectată de scăderea preţurilor energiei şi sancţiunile occidentale.

După ce informaţia a fost făcută publică, rubla s-a depreciat la 49,9 unităţi pentru un dolar, depăşit pentru prima oară în acest an pragul de 49 de unităţi pentru un dolar. Înainte de a permite fluctuaţia liberă a rublei, în noiembrie, banca centrală a încercat să susţină cursul prin vânzarea de valută din rezervele internaţionale ale Rusiei. În acest fel, rezervele valutare au scăzut la începutul acestui an la circa 385 de miliarde de dolari, de la aproximativ 510 miliarde de dolari în urmă cu un an.
 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close