Antena 3 CNN Actualitate Un român s-a trezit că are de plătit rate fără să fi făcut credit. Cum a fost posibil

Un român s-a trezit că are de plătit rate fără să fi făcut credit. Cum a fost posibil

Un fost angajat al unei bănci din Timișoara a fost condamnat pentru că a luat un credit în numele verișorului său. Totul a ieşit la iveală când angajatul băncii nu a mai putut plăti ratele.

Un român s-a trezit că are de plătit rate fără să fi făcut credit. Cum a fost posibil
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Dec 2022   •   21:01

Judecătoria Timișoara a pronunțat o primă sentință în acest dosar. Angajatul băncii a luat, în numele verișorului său, ale cărui date de identitate le avea, un credit de nevoi personale în valoare de 85.000 de lei. Angajatul băncii a plătit ratele până la un moment dat, când nu a mai putut să achite datoria. În acel moment, titularul creditului a fost somat să plătească.

Știind că "nu este client, nu a luat niciun împrumut și nu a deschis niciun cont la această unitate bancară, iar datele de contact cu care figurează în sistemul bancar nu îi aparțin", bărbatul pe numele căruia a fost luat creditul s-a dus la bancă să ceară lămuriri.

În momentul în care a aflat că ofițerul de credit a fost vărul său, titularul creditului a luat legătura cu verișorul său, care a recunoscut că, având datorii, a luat un credit folosind datele de identitate ale verișorului său, scrie adevarul.ro.

Angajatul băncii a luat un credit în numele verișorului său. Banca a sesizat Poliția

În urma procesului judecat la Judecătoria Timișoara, angajatul băncii (plecat între timp din bancă) a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare și plata sumei de 25.000 de lei (credit neachitat).

"Instanța reține că inculpatul este în vârstă de 33 de ani (29 la momentul săvârșirii faptelor), are studii superioare și lucrează în prezent ca șef magazin. De asemenea, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale, aflându-se la prima confruntare cu legea penală şi este o persoană integrată în societate, cu posibilităţi evidente de îndreptare a conduitei", și-a justificat decizia Judecătoria Timișoara.

Sentința poate fi atacată cu apel.

×
Subiecte în articol: credit bancar Timisoara
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close