Antena 3 CNN Actualitate Bani mai mulți pentru clientela politică. Pentru salariile românilor nu sunt bani

Bani mai mulți pentru clientela politică. Pentru salariile românilor nu sunt bani

Liberalii pregătesc modificarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, astfel încât personalul angajat în prefecturi să fie trecut din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat, ceea ce presupune majorarea veniturilor acestora.

Bani mai mulți pentru clientela politică. Pentru salariile românilor nu sunt bani
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
de Gabriel Dano    |    19 Ian 2022   •   17:43

Argumentul cu care este susținută majorarea salarială este acela că ”instituțiile Prefectului din întreaga țară, alături de celelalte autorități, fac parte, în continuare, din linia I de acțiune pentru combaterea răspândirii Covid”, scrie Profit.ro.

Ca urmare, au fost făcute ”primele demersuri pentru modificarea și completarea Legii 153 din 28 iunie 2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, fiind ”necesară trecerea personalului angajat în instituțiile prefectului din categoria funcțiilor teritoriale, în categoria funcțiilor de stat, ceea ce ar presupune, totodată, majorarea veniturilor acestora”.

Potrivit sursei menționate, Ministerul Afacerilor Interne a calculat deja impactul bugetar al majorării, impact care se ridică la 4,3 milioane lei lunar, ceea ce înseamnă 51,6 milioane lei anual.

Subiectul a fost comentat, miercuri, în emisiunea "Decisiv" moderată de Cătălina Porumbel.

"În primul rând, există foarte multe categorii în linia I. Nu înseamnă că profesorii nu ar trebui să beneficieze de majorări salariale sau medicii. Pe de altă parte însă, vreau să știți că spre deosebire de sutele de mii de cadre didactice din România, dacă ne referim la impactul bugetar, să știți că personalul din prefecturi este unul foarte redus.

Ar trebui să vedem în primul rând ce salarizare, ce grad de salarizare au acum ca să putem să concluzionăm că au venituri suficiente sau că veniturile acestora au trebui majorate", a spus liberalul Mircea Fechet, la Antena 3.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close