Antena 3 CNN Actualitate Bărbat atacat de un câine speriat de explozia petardelor, în Capitală

Bărbat atacat de un câine speriat de explozia petardelor, în Capitală

Un bucureştean a ajuns la spital în a doua zi de Crăciun după ce a fost atacat de câinele său, care se speriase de exploziile petardelor.  Animalul i-a provocat bărbatului mai multe răni la picioare. 

Bărbat atacat de un câine speriat de explozia petardelor, în Capitală
Sursa foto: foto- Pexels
27 Dec 2019   •   16:55

Tudor Ionescu, consilier general al Municipiului București - "Trebuie să înțelegem că animalele au niște instincte și răspund în funcție de instincte. Un animal pus în fața unui pericol, pentru că ele așa percep aceste focuri de artificii și petarde care pentru noi sunt amuzante, înțelege că e echivalentul unor rachete în stare de război pentru noi. Iar răspunsul unui animal în fața unei stări de frică este una dintre cele patru opțiuni: luptă, fugă, evitare sau predare. În cazul de față am avut de-a face cu luptă. E un instinct al animalului care nu poate fi controlat. 

În România, regimul privind materialele explozive este fixat de Legea 126/1995 și pentru a demonta toate miturile care circulă în această periaodă, că ar putea fi folosite totuși în anumite condiții, în anumite locuri, la anumite ore, nu, ele sunt interzise. Amenzile se dau de la 3000 până 6000 de lei". 

Bărbat atacat de un câine speriat de petarde

×
Subiecte în articol: caine petarde Capitală
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close