Antena 3 CNN Actualitate Baronii locali, pasiuni comune cu Nuţu Cămataru. Păsări exotice şi animale sălbatice, ţinute în cuşti în curtea casei

Baronii locali, pasiuni comune cu Nuţu Cămataru. Păsări exotice şi animale sălbatice, ţinute în cuşti în curtea casei

Baronii locali, pasiuni comune cu Nuţu Cămataru. Păsări exotice şi animale sălbatice, ţinute în cuşti în curtea casei
de O.P.    |    13 Mar 2013   •   05:59

Pasiunea de a creşte fiare sălbatice în curtea casei nu a prins doar la interlopi. Şi baronii locali manifestă aceeaşi tendinţă de a epata prin intermediul salbaticiunilor pe care le tin captive în curţile conacelor. Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Căncescu, risipeşte o întreagă avere pentru grădina zoologică pe care şi-a amenajat-o în curtea conacului său din Râşnov.  Din colecţie nu lipsesc maimuţele, cangurii sau păsările exotice.

Curtea conacului este plină vara de cuşti populate cu sute de păsări exotice, păuni, fazani, lebede, gâşte mandarin şi papagali. Alături de acestea se află cuşca maimuţelor, babuini şi cimpanzei. Iar în spatele casei sunt ţinuţi în captivitate cerbi, reni, lame şi canguri.

Iarna,Căncescu menţine temperaturile ridicate în cuşti cu ajutorul unei centrale termice care ar putea încălzi un bloc întreg cu 40 de apartamente.
 
Din grădina zoologică a făcut parte şi un urs pe care l-a primit cadou. L-a trimis însă după un timp la Rezervaţia de la Zărneşti.

Parcul zoo al lui Aristotel Căncescu funcţionează legal de 5 ani.

Aristotel Căncescu şi-a amenajat grădina zoologică numai pentru el. Legea îl obligă însă ca timp de 7 zile pe an să deschidă porţile şi publicului larg.



×
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close