Antena 3 CNN Actualitate Băsescu cere Parlamentului să respingă acciza: Politica fiscal bugetară generată de Guvernul Ponta şi acceptată de FMI este greşită

Băsescu cere Parlamentului să respingă acciza: Politica fiscal bugetară generată de Guvernul Ponta şi acceptată de FMI este greşită

Băsescu cere Parlamentului să respingă acciza: Politica fiscal bugetară generată de Guvernul Ponta şi acceptată de FMI este greşită
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Apr 2014   •   19:20

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, că pregăteşte o scrisoare în care va explica parlamentarilor de ce trebuie să respingă Ordonanţa de Urgenţă privind aplicarea accizei la combustibil, arătând că politica fiscal-bugetară a Guvernului este greşită şi trebuie "imediat ajustată".

URMĂREŞTE LIVE DECLARAŢIILE LUI TRAIAN BĂSESCU

Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Băsescu:


- cred că exista o noua şansă sa punem sub semnul intrebarii aplicarea accizei la combustibil pentru ca azi OUG nu a fost adoptata in plenul Camerei Deputatilor, ci retrimisa la comisia buget.

- din acest motiv am in pregatire acum o scrisoare care va pleca in Parlament in care explic de ce ar trebui respinsa ordonanta de urgenta in parlament

- acciza este o crima pentru economie. este impotriva interesului economiei romanesti

- afirm cu responsabilitatea unui preşedinte: politica fiscal bugetară generată de Guvernul Ponta şi acceptată de FMI este greşită si trebuie imediat ajustata.

- stiu bine aceasta tara, stiu bine cum reactioneaza economia si oamenii, stiu bine cum reactioneaza firmele in general.

-s-au introdus 35 de taxe noi care vizeaza in mod deosebit administratiile locale, agricultura, s-a introdus celebra taxa pe infrastructuri si de azi si taxa suplimentara pe combustibil.

-e o povara enorma pentru economie si, implicit, pentru cetateni. Din pacate, nici rezultatele nu sunt conforme cu asteptarile.

- ne pregatim de un esec major in executia bugetara.

- sustin ca politica fiscal-bugatara proiectata de Guvern si aprobata de FMI este gresita si riscam sa avem efecte de dezechilibrare a echilibrelor macro in lunile urmatoare sau sa cream toate premisele ca acest lucru sa se produca.

- am trecut in 2009 si 2010 prin asa ceva si nu trebuie sa mergem inainte pe noua politica fiscal bugatara lansata de guvern si aprobata de FMI. Mie imi pare rau, am avut intotdeauna in FMI un partener, dar de data asta au gresit.

- nu poti sa ai o creştere de 17 miliarde in venituri, de la un an la altul, chiar şi prin puzderia asta de taxe.

- revin si va informez ca plecand de la aceasta analiza si de la sansa ca azi nu s-a adoptat legea de aprobarea a ordonantei care creste taxele pe combustibil, voi transmite Parlamentului o scrisoare in care ii rog sa nu aprobe ordonanta, sa revenim la preturile la combustibil anterioare datei de azi si sa propuna Parlamentul Guvernului sa treaca la ajustarea cheltuielilor.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close