Antena 3 CNN Actualitate Băsescu dă recomandări Guvernului: Investiţiile chinezilor trebuie privite cu prudenţă

Băsescu dă recomandări Guvernului: Investiţiile chinezilor trebuie privite cu prudenţă

Băsescu dă recomandări Guvernului: Investiţiile chinezilor trebuie privite cu prudenţă
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Noi 2013   •   16:29

Preşedintele Traian Băsescu a făcut recomandări Guvernului pentru negocierile cu premierul chinez, acesta amintind că şi el s-a plimbat pe la Beijing cu o listă de proiecte.

"Pentru întreg acest spaţiu, China ar avea disponbilitatea de a investi circa 10 miliarde de dolari în perioada urmatoare. Nimeni nu dă aceste informaţii precis. (...) Am auzit veselia că 8,5 miliarde vor fi investite în România. Nu e aşa, lucrurile trebuie privite cu prudenţă. Aici trebuie profesionalism. În spatele miniştrilor trebuie să fie tehnicieni, să fie prezentate studii de prefezabilitate care să-i facă pe investitorii chinezi să privească cu atenţie propunerile României",a declarat preşedintele Băsescu la RRA.

Premierul chinez Li Keqiang, aflat într-o vizită oficială în România, a discutat împreună cu premierul Victor Ponta despre stadiul relaţiilor politice şi economice dintre cele două state.

Cei doi oficiali au asistat la semnarea mai multor documente de cooperare bilaterală în domeniile energiei, sanitar-veterinar, industrial, societăţii informaţionale şi culturii.

De asemenea, a fost adoptată şi o Declaraţie comună a Guvernului României şi Guvernului Republicii Populare Chineze privind aprofundarea cooperării bilaterale.

×
Subiecte în articol: Li Keqiang China
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close