Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, în şedinţa de Guvern: Poliţia s-a transformat într-o structură care apără clanurile mafiote

Băsescu, în şedinţa de Guvern: Poliţia s-a transformat într-o structură care apără clanurile mafiote

Băsescu, în şedinţa de Guvern: Poliţia s-a transformat într-o structură care apără clanurile mafiote
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Noi 2010   •   10:50

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, miercuri, în timpul şedinţei de Guvern, despre necesitatea demarării de urgenţă a procesului de reorganizare a Poliţiei Române. Potrivit unor surse participante la şedinţă şi citate de Mediafax, şeful statului a declarat că Poliţia s-a transformat într-o structură care apără clanurile mafiote şi creează dezordine.

"Preşedintele a arătat că Poliţia trebuie reorganizată imediat, pentru a-şi recâştiga imaginea, şi a arătat că aceasta s-a transformat dintr-o instituţie care trebuie să protejeze ordinea publică într-o structură ce apără clanurile mafiote şi creează dezordine. Din discursul şefului statului s-a subînţeles că ministrul de Interne are sprijinul său pentru a începe imediat restructurarea Poliţiei", au declarat sursele precizate.

Preşedintele a mai cerut, se pare, ca numirile la nivelul poliţiei judeţene şi locale să nu mai fie decise pe criterii politice.

În debutul şedinţei de Guvern de miercuri, preşedintele Traian Băsescu i-a anunţat pe miniştri că doreşte să le vorbească şi de situaţia de la Ministerul de Interne, remarcând că "băieţii care mai ieri făceau striptease aruncându-şi şepcile" îşi aruncă acum şi caracterul pe toate televiziunile.

"Nu voi evita nici subiectul a ceea ce se întâmplă la Ministerul de Interne. Adică la băieţii care au început să facă striptease aruncându-şi şepcile, acum îşi aruncă caracterul pe toate televiziunile. Ne aşteptă şi la alte evoluţii", a spus Traian Băsescu.

Afirmaţia şefului statului a venit în contextul în care secretarul de stat în Ministerul de Interne, Dan Fătuloiu, i-a propus ministrului Traian Igaş schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos, în urma asasinatului produs duminică la Piatra Neamţ. Ulterior, Dan Fătuloiu a anunţat că i-a cerut ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, demiterea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă.

Băsescu, despre "băieţii de la MAI"

×
Subiecte în articol: Politie sedinta de Guvern
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close