Antena 3 CNN Actualitate Băsescu îşi atacă aliaţii. Laszlo Borbely: Preşedintele României trebuie să fie "un factor de echilibru"

Băsescu îşi atacă aliaţii. Laszlo Borbely: Preşedintele României trebuie să fie "un factor de echilibru"

Băsescu îşi atacă aliaţii. Laszlo Borbely: Preşedintele României trebuie să fie "un factor de echilibru"
de S.T.    |    12 Aug 2013   •   22:09

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Harghita, că 2013 e ultimul an în care politicienii ungari au putut să se plimbe atât de relaxat în România, el avertizând că statul român "îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei".
   
Băsescu a susţinut că politicienii maghiari care au venit în Harghita şi Covasna au depăşit limita decenţei.

Băsescu, românilor de pretutideni: Declaraţi-vă, fraţilor, români! Nu moldoveni, vlahi sârbi, sau mai ştiu eu ce alte identităţi
   
"Anul ăsta au ajuns la limita la care le spun: e prea mult", a spus Băsescu.
   
El a susţinut că Ungaria a devenit "în momentul de faţă un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune, nu în România, în regiune", adăugând că politica Budapestei a început să creeze "dificultăţi".

Ioan Ghişe, despre Băsescu: O face pe durul la televizor

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, este de părere că declaraţiile preşedintelui Băsescu au fost făcute pe baza unui calcul.

"Aceste declaraţii au fost făcute pe baza unui calcul, dar nu se justifică şi aceste probleme trebuie clarificate între două state", a spus Borbely.

"Nu-mi aduc aminte când să fi fost ultima întâlnire oficială între preşedintele Ungariei şi preşedintele României. Acolo se rezolvă problemele",  a adăugat Laszlo Borbely, luni, în cadrul emisiunii "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu".

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu"



×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close