Antena 3 CNN Actualitate Băsescu îşi cumpără avioane de 300 de milioane de euro

Băsescu îşi cumpără avioane de 300 de milioane de euro

Băsescu îşi cumpără avioane de 300 de milioane de euro
20 Iul 2007   •   12:11

Jurnaliştii de la ?Cotidianul? susţin că Administraţia Prezidenţială are în plan cumpărarea a două avioane ultramoderne, care ar costa în total peste 300 de milioane de dolari. Romanian Air Force One ar fi dotat chiar şi cu sală de operaţie, sistem anti-rachetă şi ar avea posibilitatea realimentării în zbor. Invitat la ?Sinteza Zilei?, ministrul Apărării nu infirmă informaţia, însă spune că nu a fost înştiinţat despre această eventuală achiziţie. Teodor Meleşcanu îşi aminteşte că în şedinţa CSAT din iunie s-a discutat în termeni generici despre necesitatea cumpărării unor avioane noi pentru preşedinţie, însă nu s-a stabilit nimic.

Meleşcanu spune că este puţin probabil ca preşedintele Băsescu să vrea să îşi procure astfel de avioane având în vedere că nicio aeronavă a armatei române care se deplasează în zone de conflict nu este dotată cu sistem antirachetă.

CSAT: Băsescu a cerut 2,38% din PIB pentru Armată
Armata Română înregistrează întârzieri în derularea programelor de înzestrare. Şi asta, din cauza fondurilor insuficiente alocate prin bugetul de stat în anii anteriori. Situaţia a reieşit la analiza făcută joi de membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care s-au reunit la Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului ca în proiectul de buget pentru anul 2008 să se aibă în vedere alocarea a 2,38% din Produsul Intern Brut pentru creşterea capacităţii de luptă a armatei române. Traian Băsescu a cerut Ministerului Apărării să reducă numărul ofiţerilor cu grade superioare şi să crească ponderea maiştrilor militari, subofiţerilor şi militarilor voluntari, în sensul adaptării la cerinţele NATO. La finalul şedinţei CSAT, şeful statului a atenţionat Guvernul cu privire la efectele secetei, în special în mediul rural, dar şi să ia măsuri pentru asigurarea surselor de alimentare cu apă a şcolilor, în perspectiva începerii noului an şcolar.

Preşedintele Traian Băsescu a convocat joi o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în mai puţin de o lună de la precedenta reuniune de pe 28 iunie. Şedinţa s-a terminat în jurul orei 15.00.

COMUNICATUL PREŞEDINŢIEI DUPĂ ŞEDINŢA CSAT (pdf)

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu nu a participat la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de joi. Şeful Executivului se află în străinătate unde este supus unui consult medical pentru a fi evaluate rezultatele post-operatorii ale intervenţiei chirurgicale suferite anul trecut, la genunchi.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close