Antena 3 CNN Actualitate Băsescu l-a decorat pe Teoctist post-mortem

Băsescu l-a decorat pe Teoctist post-mortem

Băsescu l-a decorat pe Teoctist post-mortem
02 Aug 2007   •   11:42

Preşedintele Traian Băsescu a conferit post-mortem Patriarhului Teoctist Ordinul Naţional ?Steaua României? în grad de Colan. Teoctist este primul român care primeşte acest ordin. Patriarhul a fost decorat "în semn de adâncă preţuire pentru felul în care şi-a dedicat întreaga viaţă slujirii devotate a Bisericii Ortodoxe Române, a unităţii naţionale şi a idealului de apropiere prin dialog dintre toate bisericile creştine".

După citirea decretului, medalia a fost depusă personal, de preşedintele Băsescu în catafalcul Patriarhului Teoctist. Inscripţia acestei decoraţii este ?In fide salus? ceea ce înseamnă "În credinţă este salvarea". Preşedintele a zăbovit doar câteva minute la ceremonia de decernare.

Distincţia cu care a fost decorat Patriarhul a mai fost oferită Regelui Abdullah II al Iordaniei şi preşedintelui Republicii Finlanda, Tarja Halonen.

Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan a fost instituit în 1877. Este confecţionat din argint aurit, iar stema României este ştanţată în email albastru. Modelul este acelaşi pentru femei şi bărbaţi, civili sau militari.

PATRIARHUL TEOCTIST A FOST DECORAT POST-MORTEM
Citiţi şi PELERINAJ LA CATAFALCUL PATRIARHULUI TEOCTIST
Citiţi şi MĂSURI SPECIALE DE SECURITATE LA ÎNMORMÂNTAREA PATRIARHULUI

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close