Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, la bilanţul MAI: Oriunde pui degetul, apare corupţia. Vă cer o evaluare om cu om

Băsescu, la bilanţul MAI: Oriunde pui degetul, apare corupţia. Vă cer o evaluare om cu om

Băsescu, la bilanţul MAI: Oriunde pui degetul, apare corupţia. Vă cer o evaluare om cu om
Sursa foto: Foto: www.presidency.ro
22 Feb 2011   •   11:08

Traian Băsescu a solicitat, în cadrul discursului susţinut la bilanţul MAI pe 2010, o restructurare a angajaţilor MAI „aşa cum nu s-a mai făcut până acum”. Preşedintele a amintit de cazurile de corupţie de la Piteşti, de cele din vămi, precizând că „restructurarea nu se poate face numai învârtind câteva căsuţe în organigramă”.

Ministerul nu este la nivelul la care trebui sa fie, nivelul specific unui stat european, a adăugat liderul României. „Oriunde pui degetul apar elemente de coruptie”, a ţinut să precizeze Traian Băsescu.

„Nu se poate vorbi de restructurare numai învârtind căsuţe în organigramă. (...) Vă cer o evaluare om cu om şi rămâne în acest minister un personal competent şi integru. Dacă nu, reorganizarea este doar o poveste”, a mai declarat Traian Băsescu.

Nu am venit să vă spun lucruri plăcute

„Nu am venit aici să vă spun numai lucruri plăcute, ci să vă spun ce trebuie făcut. Primul lucru este reforma calităţii oamenilor. Puteţi să lăsaţi pătrăţelele în organigramă cum vreţi, puteţi să le schimbaţi, dar dacă nu veţi veghea la un proces de restructurare a personalului”, calitatea ministerului nu va fi apreciată,a mai spus liderul României.

 


Colaborarea între instituţiile statului ar putea fi cheia pentru eliminarea corupţiei şi crimei organizate, a menţionat şeful de stat. „Aveţi un cadru de luptă împotriva crimei organizate în care se stabileşte un parteneriat între toate instituţiile care trebuie să colaboreze în combaterea acestui fenomen”, a declarat Traian Băsescu.

Nu vreau să aplaude nimeni pentru că nu aveti de ce


La finalul discursului său, preşedintele Băsescu le-a cerut persoanelor prezente să nu îl aplaude.

„Nu vreau să aplaude nimeni pentru că nu aveti de ce”, a spus liderul României la sfârşitul discursului susţinut cu ocazia prezentării bilanţului MAI pe anul 2010.

Traian Băsescu, la începutul şedinţei MAI:
 


Igaş: România este pregătită să apere graniţele Europei


La începutul şedinţei, ministrul Traian Igaş a declarat că MAI şi-a achitat toate sarcinile asumate pentru aderarea la Spaţiul Schengen, iar România este pregătită să apere graniţele Europei.

"Putem spune fără echivoc că România este pregătită să apere graniţele Europei", a precizat ministrul Igaş, care a adăugat că România îndeplineşte toate condiţiţiile tehnice care au fost cerute.
 


2010, anul scandalurilor pentru MAI

În 2010, Ministerul Administraţiei şi Internelor a trecut prin cea mai dură perioadă a sa. Instituţia s-a confruntat cu scandaluri de corupţie, angajaţi scăpaţi de sub control, demisia ministrului Vasile Blaga în plin proces de aderare la Schengen şi numeroase disponibilizări.

În septembrie 2010, peste 6.000 de poliţişti au participat la un miting de amploare. Sindicaliştilor au protestat şi în faţa Palatului Cotroceni, unde au strigat injurii la adresa preşedintelui şi şi-au aruncat caschete.

Traian Băsescu şi Emil Boc au renunţat, o perioadă, la serviciile structurilor MAI.Mitingul poliţiştilor a condus la demisia de onoare a lui Vasile Blaga din funcţia de ministru al Internelor,  la data 27 septembrie.

Poliţiştii şi-au aruncat caschetele în curtea Palatului Cotroceni


Preşedintele Traian Băsescu participă, marţi, la şedinţa de bilanţ pe anul 2010 a Ministerului Administraţiei şi Internelor, informează Administraţia Prezidenţială. Liderului României participă la eveniment începând cu ora 12.00.

În urma şedinţei MAI, în jurul orei 15.00, preşedintele se va întâlni cu Thorbjørn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei.



 

 

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close