Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, la învestirea şefului Statului Major General: Este esenţial ca armata să nu fie nedreptăţită

Băsescu, la învestirea şefului Statului Major General: Este esenţial ca armata să nu fie nedreptăţită

Băsescu, la învestirea şefului Statului Major General: Este esenţial ca armata să nu fie nedreptăţită
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Dec 2010   •   11:57

Este esenţial ca armata română să aibă sentimentul că nu este nedreptăţită, în comparaţie cu celelalte categorii sociale, a declarat Traian Băsescu în cadrul ceremoniei de învestire a şefului Statului Major General. Liderul României a menţionat că armata trebuie să funcţioneze cu tehnologiile de care dispune în prezent şi că nu trebuie să spere că „vom aduce cele mai noi tehnologii”. În cadrul aceluiaşi discurs, preşedintele i-a urat succes generalului-maior Ştefan Dănilă în noua sa funcţie.

„Am convingerea ca armata va continua să evolueze pozitiv. Vreau să cred că armata va continua procesele de reformă. (...) Procesele de reformă sunt o constantă a revoluţiei oricărei instituţii. Cine nu se adaptează la evoluţiile la zi şi la cele de perspectivă va fi ineficient”, a declarat Traian Băsescu.

„Indiferent de evoluţia programelor de dotare a armatei (...), obiectivul major trebuie să fie buna instruire pentru utilizarea echipamentelor pe care le avem acum”, a precizat preşedintele.

„Nu avem dreptul să ne alimentăm cu vise, să presupunem că într-un timp foarte scurt  am putea aduce cele mai moderne tehnologii. (...) Este esenţial ca armata să aibă sentimentul că cel puţin nu este nedreptăţită în raport cu alte categorii sociale”, a continuat liderul României.

 


Preşedintele Traian Băsescu a participat marţi la ceremonia de învestire a generalului-maior Ştefan Dănilă în funcţia de şef al Statului Major General care a avut loc la sediul Ministerului Apărării Naţionale. Ştefan Dănilă îl va înlocui, de la 1 ianuarie, pe amiralul Gheorghe Marin la conducerea SMG.

Potrivit site-ului SMG, Ştefan Dănilă are 45 de ani şi este unul dintre cei mai tineri generali din Armata Română. Acesta este căsătorit şi are o fiică. Dănilă s-a născut la 14 mai 1965 şi a absolvit Liceul Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, după care a urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie "Aurel Vlaicu" şi a devenit pilot militar.

Ştefan Dănilă a primit de-a lungul timpului mai multe decoraţii, cele mai imporante fiind Ordinul "Steaua României" în grad de Cavaler şi Ordinul "Virtutea aeronautică" în grad de Cavaler.

Mandatul amiralului Gheorghe Marin la conducerea SMG a fost prelungit în vara lui 2010 şi se încheie la 1 ianuarie 2011. În vârstă de 58 de ani, amiralul Gheorghe Marin a fost numit, la 13 septembrie 2006, în funcţia de şef al Statului Major General al Armatei Române, prin decret semnat de preşedintele Traian Băsescu. Şeful SMG a fost coleg de facultate cu şeful statului la Institutul de Marină "Mircea Cel Bătrân"

 

 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close