Antena 3 CNN Actualitate Băsescu nu a mai venit la Ziua Marinei. Se împlinesc 151 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române moderne

Băsescu nu a mai venit la Ziua Marinei. Se împlinesc 151 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române moderne

Băsescu nu a mai venit la Ziua Marinei. Se împlinesc 151 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române moderne
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Aug 2011   •   09:36

Turiştii de pe litoral sunt invitaţi să sărbătorească, luni, 151 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române moderne.

Ceremonia, organizată în apropierea cazinoului din Constanţa, cuprinde parade şi exerciţii demonstrative, jocuri marinăreşti sau spectacole de muzică populară. La eveniment a fost invitat şi şeful statului, însă acesta nu a mai venit ca în anii trecuţi.

Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei, la 151 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române moderne, au început în jurul orei 10.00, atunci când oficialităţile au fost întâmpinate de garda de onoare şi de muzică militară.

De la ora 10.00 a avut loc ridicarea pavilionului la catargul din dreptul Comandamentului Flotei şi ridicarea pavilionului şi marelui pavoaz la bordul navelor din dispozitiv.

Apoi era programată citirea mesajelor din partea preşedintelui României şi a altor oficialităţi civile şi militare, o slujbă religioasă, urmată de depunerea ancorelor de flori în mare, informează Mediafax.

 

Ulterior, persoanele prezente pe faleza din dreptul Comandamentului Flotei au putut urmări sosirea alaiului Zeului Neptun şi exerciţiile demonstrative susţinute de militari şi de nave ale Forţelor Navale, printre care Bricul "Mircea", Distrugătorul "Mărăşeşti" şi Fregatele "Regele Ferdinand" şi "Regina Maria". Manifestările s-au încheiat la ora 12.10, cu defilarea gărzii de onoare.

La ora 13.00, Zeul Neptun, împreună cu alaiul său, urma să se deplaseze spre Portul Tomis, unde, până la ora 15.00, vor patrona jocurile marinăreşti. Ziua se va încheia cu "Retragerea cu torţe", pe itinerariul Comandamentul Flotei - Piaţa Ovidiu - Prefectura Constanţa, începând cu ora 22.00.

Manifestări similare vor avea loc şi în Mangalia, Brăila, Galaţi şi Tulcea.

Traian Băsescu a venit în anii trecuţi la Constanţa, pentru a asista la manifestările prilejuite de Ziua Marinei. Excepţie a făcut anul 2009, când Băsescu a mers la Mănăstirea Tismana de Sfânta Maria. În 2010, Băsescu a fost fluierat şi huiduit în momentul în care a mers la tribuna amenajată pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa pentru a susţine un discurs. De la manifestări a mai lipsit şi primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Bricul Mircea, nava-şcoală a Forţelor Navale, deschide parada navelor la această aniversare.
 

 



×
Subiecte în articol: Ziua Marinei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close