Antena 3 CNN Actualitate Băsescu o apără pe Macovei: Are o reputaţie excepţională. Pe domnul Tokes nu îl cunosc

Băsescu o apără pe Macovei: Are o reputaţie excepţională. Pe domnul Tokes nu îl cunosc

Băsescu o apără pe Macovei: Are o reputaţie excepţională. Pe domnul Tokes nu îl cunosc
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    26 Feb 2013   •   21:41

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că atacul premierului Ponta la adresa Monicăi Macovei este nejustificat.
   
"Monica Macovei are o reputaţie excepţională(...). Vă garantez că Monica Macovei nu este un om care să poate fi condus de nimeni, cu atât mai puţin pe bani", a spus Băsescu.

Pentru amândoi (Laszlo Tokes şi Monica Macovei-n.r.) atacul premierului Ponta este, în mod cert, nejustificat, pentru că nu poţi să faci asemenea afirmaţii fără să aduci probe. Pe Monica o cunosc foarte bine, pe domnul Tokes nu îl cunosc, l-am văzut de 2-3 ori”, adăugat preşedintele.

 
Deşi preşedintele susţine că nu îl cunoaşte pe Laszlo Tokes, există o serie evenimente care i-au adus împreună, scrie Ghimpele.



Dincolo de întrevederile personale, cei doi au participat împreună la reuniunea de la Băile Tuşnad stând unul lângă celălalt.

Mai mult decât atat, cel mai relevant aspect al relaţiei Băsescu-Tokes îl reprezintă chiar declaraţia celui din urmă care, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, în iulie 2010, recunoştea: "Este trist că după 20 de ani de la Revoluţie asistăm la asemenea atacuri împotriva autonomiei, la crearea unei atmosfere atât de naţional-şovină. Aceste atacuri nu sunt îndreptate doar împotriva mea, ci şi impotriva dreptului democratic colectiv, dar şi împotriva preşedintelui Traian Basescu şi a PDL, care m-au susţinut pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European".


 
Premierul Victor Ponta a răspuns, luni, atacurilor lui Laszlo Tokes, el acuzându-l pe acesta de limbaj horthyst şi de faptul că, împreună cu Monica Macovei, reprezintă de 20 de ani interese antiromâneşti.
   
"Eu văd atacurile domnului Laszlo Tokes şi mă bucur pentru că domnul Tokes, ca şi doamna Monica Macovei, au reprezentat în ultimii 20 de ani interesele străine îndreptate împotriva României. Atacurile lui Tokes împotriva stabilităţii României şi a reprezentanţilor legitimi ai minorităţii maghiare, anume UDMR, au legătură cu faptul că de ani de zile Tokes şi Macovei sunt reprezentanţii intereselor antiromâneşti", a spus Ponta.

Mădălin Voicu, deputat PSD, Costin Georgescu, fost director SRI, Dan Constantin, redactor şef Jurnalul Naţional şi Ilie Şerbănescu, analist economic, au răspuns invitaţiei lui Răzvan Dumitrescu, marţi seară, la "Subiectiv", şi au comentat pe marginea acestui subiect.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu"



×
Subiecte în articol: Subiectiv Monica Macovei Victor Ponta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close