Antena 3 Actualitate Băsescu s-a întâlnit cu Boc la Guvern, înaintea evaluării miniştrilor în funcţie de absorbţia fondurilor UE

Băsescu s-a întâlnit cu Boc la Guvern, înaintea evaluării miniştrilor în funcţie de absorbţia fondurilor UE

07 Iul 2011   •   13:28
Băsescu s-a întâlnit cu Boc la Guvern, înaintea evaluării miniştrilor în funcţie de absorbţia fondurilor UE
Sursa foto: Foto: Intact Images

Preşedintele Traian Băsescu a fost la Guvern, unde a avut o discuţie cu premierul Emil Boc. Întâlnirea a avut loc cu numai câteva ore înaintea şedinţei pe care şeful Executivului o va avea cu miniştrii privind fondurile europene. Se pare că la discuţii au participat Daniel Funeriu,  Marian Sîrbu, Roberta Anastase, precum şi Sorin Blejnar.

Cel mai probabil, vizita preşedintelui  la Palatul Victoria are legătură cu evaluarea miniştrilor. Evaluarea se va face în funcţie de fondurile alocate pentru investiţii şi gradul de absorbţie a banilor europeni.

La ora 15.00, Emil Boc are programată o întâlnire cu minştrii pe tema absorbţiei fondurilor europene.

Stadiul absorbţiei fondurilor UE va fi analizat joi, într-o reuniune programată să fie organizată la Palatul Victoria. Potrivit lui Emil Boc, monitorizarea procesului de atragere a banilor europeni va continua pe perioada verii.

În iunie, preşedintele Traian Băsescu le-a cerut miniştrilor să se gândească dacă mai pot face parte din Guvern după prima jumătate a anului, în cazul în care datele care vor fi analizate pentru primul semestru vor indica un nivel redus al absorbţiei fondurilor UE.

Ariton, Ialomiţianu şi Igaş, codaşi la absorbţia fondurilor europene

Ministerul condus de Valeriu Tabără stă cel mai bine la capitolul absorbţiei fondurilor europene. Procentul de 26%, rată de absorbţie, îl plasează în faţa Ministerului Dezvoltării. Elena Udrea a depăşit nivelul de 100% de investiţii şi are un grad de absorbţie de peste 23%.

Proaspăt numit în funcţie, nici Sebastian Lăzăroiu nu are motive de îngrijorare pentru fotoliul de la Muncă. Gradul de absorbţie al banilor europeni primit moştenire de la Ioan Botiş este de peste 20%.

Ion Ariton, Laszlo Borbely, Gheorghe Ialomiţianu şi Traian Igaş par să fi fost mai lipsiţi de inspiraţie decât colegii lor de cabinet. Ministerul Economiei abia dacă a reuşit să se ridice peste media naţională dezastruoasă, în timp ce Mediul, Finanţele şi Internele nu au reuşit să sară de 10%.

După patru ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România a reuşit să atragă doar 11% din fondurile alocate.

 


 
×
Subiecte în articol: guvern

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close