Antena 3 CNN Actualitate Băsescu şi Boc vor să înfiinţeze un minister de Afaceri Europene: Marian Sîrbu sau Leonard Orban, la conducerea instituţiei

Băsescu şi Boc vor să înfiinţeze un minister de Afaceri Europene: Marian Sîrbu sau Leonard Orban, la conducerea instituţiei

Băsescu şi Boc vor să înfiinţeze un minister de Afaceri Europene: Marian Sîrbu sau Leonard Orban, la conducerea instituţiei
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Iul 2011   •   15:47

Traian Băsescu şi Emil Boc au discutat despre înfiinţarea unui minister de Afaceri Europene care să gestioneze inclusiv proiectele finanţate din fonduri europene. Ministerul ar urma să fie condus de liderul UNPR Marian Sârbu sau de consilierul prezidenţial Loenard Orban.

"Varianta înfiinţării unui astfel de minister, care să gestioneze proiectele finanţate din fonduri UE, a fost analizată în discuţia preşedintelui cu premierul. Este însă o procedură de durată, fiind necesar şi avizul Parlamentului", au declarat surse ale Mediafax.

Potrivit aceloraşi surse, printre persoanele care ar putea fi instalate la conducerea noului minister s-ar afla liderul UNPR Marian Sârbu şi consilierul prezidenţial Leonard Orban, fost comisar european al României.

Preşedintele Traian Băsescu a fost joi la Guvern, unde a avut o discuţie cu premierul Emil Boc. La discuţii au participat Daniel Funeriu,  Marian Sîrbu, Roberta Anastase, precum şi Sorin Blejnar.

Recent, prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat că în coaliţie a avut loc o discuţie privind posibilitatea înfiinţării unui minister al Afacerilor Europene, dar că nu s-a luat nicio decizie.

 


×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close