Antena 3 CNN Actualitate Băsescu şi Ponta, contre pe tema investiţiilor chineze. „Preşedintele e ca un calculator din 2002”

Băsescu şi Ponta, contre pe tema investiţiilor chineze. „Preşedintele e ca un calculator din 2002”

Băsescu şi Ponta, contre pe tema investiţiilor chineze. „Preşedintele e ca un calculator din 2002”
de M.T.    |    25 Mar 2014   •   16:31

Un nou scandal între premierul Ponta şi preşedintele Băsescu. De această data, pe tema investiţiilor chineze.

Preşedintele spune că guvernul creează confuzie şi nu mai ştie nimeni dacă vrea o apropiere de China sau de Statele Unite.

„Abordările mele tradiţionale nu sunt schimbate. Evenimentele care au loc acum în regiunea noastră confirmă îngrijorările mele de la început de mandat şi, în acelaşi timp, confirmă că parteneriatul strategic cu Statele Unite este de neînlocuit pentru securitatea naţională a României”, a spus Băsescu, la Haga.

„Acum ajungem să ne încurcăm. Vrem cu China, vrem cu Statele Unite. Este o atitudine care crează confuzie. Mă îndoiesc că Statele Unite nu pot dezvolta programe IT sau de telefonie în România”, a adăugat preşedintele.

În schimb, Victor Ponta îl compară pe preşedinte cu un calculator de acum un deceniu.

„Domnul Băsescu este depăşit de situaţie. Dânsul e ca un calculator din 2002-2003. Nu mai poţi să pui niciun program pe el, pentru că e depăşit”, a replicat Ponta.

„Statele Unite ale Americii au un parteneriat strategic cu China, dincolo de schimburi comerciale şi de proiecte comune. Evident, sunt de acord şi susţin în totalitate faptul că parteneriatul nostru în cadrul NATO cu Statele Unite este baza fundamentală a securităţii noastre naţionale şi acesta trebuie păstrat, încurajat şi dezvoltat”, a mai precizat premierul.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta China
Parteneri
Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close