Antena 3 CNN Actualitate Bătaie pe pâine. 63% dintre copii, bătuţi de părinţi. Nuiaua, cureaua şi lingura de lemn, cele mai "eficiente" metode de educaţie

Bătaie pe pâine. 63% dintre copii, bătuţi de părinţi. Nuiaua, cureaua şi lingura de lemn, cele mai "eficiente" metode de educaţie

Bătaie pe pâine. 63% dintre copii, bătuţi de părinţi. Nuiaua, cureaua şi lingura de lemn, cele mai "eficiente" metode de educaţie
Sursa foto: Foto: mylespaul.com
de M.Z.    |    19 Mar 2013   •   22:33

Aproximativ 63% dintre copii spun că sunt bătuţi de părinţi, însă doar 38% dintre aceştia recunosc acest lucru, în timp ce, la şcoală, 86% dintre cei mici sunt certaţi de cadrele didactice, potrivit unui studiu realizat de organizaţia "Salvaţi Copiii".

"Violenţa împotriva copiilor ţine societatea prizonieră într-un cerc vicios al violenţei: violenţa naşte violenţă. Copiii bătuţi sau umiliţi vor bate şi vor umili, în relaţia cu ceilalţi copii, cu părinţii, cu profesorii, precum şi în relaţiile lor de maturitate, iar abuzurile din copilărie sunt adesea surse pentru eşecuri personale în viaţa de adult", a declarat preşedintele executiv al organizaţiei, Gabriela Alexandrescu, potrivit Mediafax.

Alexandrescu a explicat că studiul care a dus la iniţierea campaniei pentru combaterea violenţei împotriva copiilor arată "un tablou îngrijorător" al societăţii noastre.

Conform aceluiaşi studiu, 20% dintre părinţi apreciază pozitiv bătaia ca mijloc de educaţie a copilului.

Totodată, arată cercetarea, 18% dintre copii afirmă că au fost bătuţi acasă cu băţul sau cu nuiaua, 13% spun că părinţii au folosit cureaua, iar alte opt procente au menţionat, în acelaşi context, lingura de lemn.

Studiul privind abuzul împotriva copiilor a fost realizat pe un eşantion de 1.436 de familii din 58 de localităţi din România.





×
Subiecte în articol: bătaie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close