Antena 3 CNN Actualitate Bătrân ucis de instalaţia electrică de Crăciun, pe care o montase la fereastră

Bătrân ucis de instalaţia electrică de Crăciun, pe care o montase la fereastră

Bătrân ucis de instalaţia electrică de Crăciun, pe care o montase la fereastră
08 Dec 2019   •   09:18

Un bărbat în vârstă de 73 de ani, din satul Falcău, comuna Brodina, şi-a găsit sfârşitul, după ce camera în care dormea s-a umplut de fumul degajat de arderea instalaţiei electrice de Crăciun, montată la geam în aşteptarea sărbătorilor, scrie Monitorul de Suceava.

Nenorocirea s-a produs în cursul dimineţii de vineri, vecinii bărbatului sesizând prin intermediul unui apel la 112, în jurul orei 07.20, că din locuinţa acestuia iese fum. În scurt timp la faţa locului au ajuns pompieri ai Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus, cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD, în sprijinul lor intervenind şi un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

La sosirea pompierilor locuinţa era inundată cu fum, iar în interior, pe un pat, se afla proprietarul în stare de inconştienţă. Din nefericire, cadrele medicale care au intervenit la faţa locului au fost nevoite să declare decesul bărbatului de 73 de ani.

Cercetările demarate după stingerea focului mocnit şi evacuarea fumului din locuinţă au stabilit faptul că incendiul a izbucnit din cauza unei instalaţii electrice de Crăciun montată la fereastră, care a luat foc şi a ars mocnit, cu mari degajări de fum.

Focul s-a propagat asupra elementelor din material plastic ale instalaţiei, apoi asupra perdelei, afectând tâmplăria din lemn a ferestrei şi alte elemente combustibile din zonă. Din nefericire, fumul acumulat în încăpere a dus la intoxicarea bărbatului şi moartea acestuia. Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar de cercetare penală, pentru comiterea infracţiunii de ”ucidere din culpă”.

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close