Antena 3 CNN Actualitate Bătrânul bătut de stareţul Mănăstirii Basarab cere despăgubiri de 50.000 de lei

Bătrânul bătut de stareţul Mănăstirii Basarab cere despăgubiri de 50.000 de lei

Bătrânul bătut de stareţul Mănăstirii Basarab cere despăgubiri de 50.000 de lei
Sursa foto: Foto: Cancan
01 Sep 2010   •   10:51

Orice acţiune are şi consecinţe. O va simţi pe pielea lui preotul bătăuş de la Mănăstirea Basarabi care ar putea fi obligat să plătească despăgubiri de 50.000 de lei. Asta pentru că victima, Gheorghe Luminite, în vârstă de 68 de ani, solicită în instanţă daune morale.

Bărbatul bătut de stareţ a contactat o Asociaţie de protecţie a drepturilor omului din Constanţa, care s-a angajat să-i reprezinte gratuit interesele. "Nu vreau să fie dat afară din serviciu, pentru că este foarte greu de găsit un loc de muncă. Eu l-am iertat, dar va trebui să plătească pentru prejudiciile aduse", a declarat victima pentru Cancan.

Stareţul mănăstirii Basarabi a fost filmat, pe 18 iunie, în timp ce îl bătea pe bătrân. Se pare că omul bisericii se înfuriase din cauza faptului că bătrânul a îndrăznit să intre în curtea mănăstirii fără aprobarea sa. În imagini se poate vedea cum stareţul Teotim Popa îl loveşte cu pumnii şi picioarele pe om.

"Plecasem cu contract de muncă la ferma Basarabi, unde urma să punem spalieri pe o plantaţie de viţă-de-vie. Ţin minte că era duminică, 18 iunie, şi am fost la nişte rude din Cobadin. La întoarcere, am zis să scurtez drumul, trecând prin curtea mănăstirii. Nici nu am ştiut că acela care mi-a ieşit în cale era stareţul mănăstirii, pentru că nu era îmbrăcat în sutană. Înfuriat că am îndrăznit să trec pe acolo, m-a prins de tricou, m-a învârtit o dată şi m-a pus jos, apoi mi-a tras una în tâmplă şi mi-a spart arcada stângă", a povestit bătrânul.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: preot batran bătaie despagubiri
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close