Antena 3 CNN Actualitate Beatrice Mahler, despre varianta Delta: "Nu văd motive pentru înăsprirea restricţiilor de la 1 august"

Beatrice Mahler, despre varianta Delta: "Nu văd motive pentru înăsprirea restricţiilor de la 1 august"

Beatrice Mahler, medic pneumolog şi manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a vorbit, luni, în emisiunea "În faţa Naţiunii" cu Sabina Iosub de la Antena 3, despre varianta Delta care a devenit dominantă în Europa. "Nu ar trebui să ne fie frică şi nu ar trebui să intrăm în panică. Suntem la un număr confortabil de cazuri în acest moment", spune medicul.

Beatrice Mahler, despre varianta Delta: "Nu văd motive pentru înăsprirea restricţiilor de la 1 august"
de Iulia Gorgorin    |    26 Iul 2021   •   20:16

Beatrice Mahler a afirmat, luni, la un alt post tv că nu susține vaccinarea obligatorie, însă consideră că personalul medical ar trebui vaccinat, deoarece pacientul trebuie pus pe primul loc.

Şi, cum numărul de infectări este din ce în ce mai mare cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, Beatrice Maher, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre ce trebuie să facem pentru a nu ne infecta cu noua variantă a coronavirusului. 

Beatrice Mahler: "Tulpina Delta se transmite mult mai rapid"

"Ne așteptăm și în România, cum vedem în Europa de vest, la o creștere a numărului de cazuri, mai ales la persoanele nevaccinate, pentru că așa cum știm deja, tulpina Delta se transmite mult mai rapid, iar în momentul în care are loc transmiterea comunitară, numărul de cazuri crește extrem de rapid. În Franța cel puțin a ajuns la o creștere de aproape opt ori a numărului de cazuri într-o săptămână, ceea ce trebuie să ne facă să fim atenți și să fim precauți și când ne alegem vacanța și la modul în care ne comportăm în vacanță, dar și la modul în care va trebui să ne comportăm în momentul în care autoritățile vor anunța o creștere semnificativă a numărălui de cazuri în România.

Cum trebuie să ne comportăm în perioada următoare

Cred că în primul rând nu ar trebui să ne fie frică şi nu ar trebui să intrăm în panică. Suntem la un număr confortabil de cazuri în acest moment. Trebiuie să fim atenți la modul la care relaționăm cu ceilalți și în acest moment nu avem restricții, pentru că avem un număr mic de cazuri, dar să continuăm să facem ceea ce am făcut până acum. Adică să ne spălăm mâinile, să evităm să stăm cu persoane pe care nu le cunoaștem, sau nu îi știm foarte bine, în spații închise, pentru că până la urmă sănătatea noastră a tuturor contează.

Beatrice Mahler: "Nu văd motive pentru însprirea restriciţiilor de la 1 august"

În acest moment nu văd motive pentru care restricțiile să fie mărite, pentru că suntem cu o situație extrem de bună, atât în spital, cât și ca număr de cazuri declarate. Eu cred că acum avem un moment în care putem "respira" mult mai liniştiţi, ar trebui să vedem de ce o mare parte a populaţiei respinge o anumită recomandare pe care am făcut-o de atâtea ori, pentru că poate sunt motive reale pentru ei şi care trebuiesc lămurite prin informaţii şi prin comunicare", a declarat Beatrice Mahler.

Delta bagă spaima în autorităţile europene

În ciuda protestelor ample de la Paris, Parlamentul francez a aprobat legea prin care devine obligatorie vaccinarea anti-covid pentru angajaţii din domeniul sănătății. de asemenea, de la 1 august, devine obligatorie prezentarea certificatului verde la intrarea la restaurante, baruri, muzee, cinematografe şi piscine, plus pentru călătoriile cu trenul sau avionul. Până acum, actul era necesar doar în cluburi și la concerte.

Franţa trece la măsuri dure, de teama valului 4 al pandemiei

Parlamentul a aprobat legea de obligativitate a vaccinării cadrelor medicale, precum și pașaportul verde pentru cei care merg în spații publice închise, inclusiv în baruri, restaurante, muzee sau trenuri interurbane.

Certificatul verde va deveni obligatoriu şi în Italia de la începutul lunii august, iar în Slovacia este lege: paşaportul sanitar verde îţi asigură biletul de intrare în magazine sau în alte spații de interes.

Certificatul sanitar verde devine obligatoriu şi în Italia de la începutul lunii august, pentru evenimente cu număr mare de oameni, dar și în locuri aglomerate, precum piscine, săli de sport sau mijloace de transport în comun.

Cei 38 de milioane de italieni care și-au descărcat deja codul QR pentru certificatul verde vor avea liber la călătorii.

În ultimele 24 de ore au fost administrate 14.372 de doze în România.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Începe runda a doua pentru „top jobs” în UE
x close