Antena 3 CNN Actualitate Benzi unice pentru transportul în comun din Capitală. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Benzi unice pentru transportul în comun din Capitală. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Benzi unice pentru transportul în comun din Capitală. Anunțul făcut de Gabriela Firea
Sursa foto: Foto: Facebook/Gabriela Firea
de S.T.    |    15 Mar 2017   •   17:46

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, prezentă la şedinţa de evaluare a activităţii Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2016, a declarat că în preajma sărbătorilor pascale ar urma să fie inaugurate benzile unice pentru transportul în comun din Bucureşti.

„Împreună dorim ca în preajma sărbătorilor pascale să inaugurăm benzile unice pentru transportul în comun din Capitală. Eu spun că această acţiune va fluidiza foarte mult traficul sufocant din Bucureşti. Este o moştenire a noastră, a tuturor, dar asta nu trebuie să ne dezarmeze, ci dimpotrivă. Trebuie să ne determine să lucrăm împreună, în interesul cetăţenilor, pentru că în Bucureşti sunt aproape trei milioane de oameni, este vorba despre locuitori, turişti, studenţi. Sunt convinsă că prin inaugurarea împreună a benzilor unice pentru transportul în comun vom simţi cu toţii aceste efecte. Acolo vor circula doar autobuzele, troleibuzele, maşinile de salvare, de pompieri, taxi-urile”, a precizat Firea, exprimându-şi speranţa că tot mai mulţi cetăţeni vor alege aceste trasee şi vor renunţa la maşina personală.

Firea a apreciat de asemenea activitatea grupului de lucru comun, din care fac parte reprezentanţi ai PMB şi MAI, în pregătirea evenimentelor destinate sărbătorilor pascale.

„Ne dorim ca din Piaţa Victoriei până în Piaţa Enescu, în faţa Ateneului Român, să existe o zonă pietonală, cu restricţie de trafic auto, dar care să fie redată cetăţenilor şi turiştilor, aşa cum se întâmplă în fiecare capitală europeană: să existe anumite spaţii pentru evenimente culturale, educative”, a menţionat primarul general.

Pe 8 martie, primarul general a declarat că benzile unice pentru mijloace de transport în comun vor fi lansate primăvara aceasta, pentru început cu marcaje orizontale.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close