Antena 3 CNN Actualitate "Biblia Diavolului" este unul din cele mai vechi și mai stranii manuscrise din lume. Ce scrie în el

"Biblia Diavolului" este unul din cele mai vechi și mai stranii manuscrise din lume. Ce scrie în el

Codex Gigas, cunoscut și ca "Biblia Diavolului", este unul din cele mai vechi și mai stranii manuscrise din lume. Originea sa este învăluită în legende, mistere întunecate!

"Biblia Diavolului" este unul din cele mai vechi și mai stranii manuscrise din lume. Ce scrie în el
Sursa foto: foto: Pixabay.com
30 Ian 2020   •   17:42

Biblia Diavolului este faimoasă din cauza a două caracteristici: mărimea sa și reprezentarea terifică a diavolului în paginile sale. A devenit cunoscută drept Codex Gigas ("cartea gigantică") fiindcă a fost alcătuită din 160 de piei animale și este atât de grea încât este nevoie de doi oameni pentru a o ridica. Este lungă de 91 de centimentri, lată de 50,5 centimetri, groasă de 22, 86 centimetri, și cântarește 74, 8 kilograme!

Conform legendei, manuscrisul ar fi fost creat ca urmare a unui pact cu diavolul! Uniformitatea literelor sale sugerează că a fost făurit de un scrib care, se zice, ar fi fost sub o uriașă presiune psihică!

Povestea spune că Biblia Diavolului ar fi fost lucrarea unui călugăr, pe nume Herman Sihastrul, care ar fi fost condamnat la moarte pentru încălcarea jurămintelor sale monahale, prin zidirea sa de viu!

Într-o ultima tentativă de a supraviețui, ar fi făcut o înțelegere, un târg, prin care se angaja să creeze o carte cu toată cunoașterea lumii în schimbul vieții sale. Propunerea lui ar fi fost acceptată, însă anularea pedepsei cu moartea i-ar fi fost condiționată de zămislirea monumentalului manuscris doar într-o singură noapte!

Mai mult, pe Diane.ro.

×
Subiecte în articol: Codex Gigas
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close