Antena 3 CNN Actualitate Premieră la o biserică din Capitală: Un preot a chemat un medic să vorbească despre vaccinare

Premieră la o biserică din Capitală: Un preot a chemat un medic să vorbească despre vaccinare

Premieră în Biserica Ortodoxă. Un preot a chemat un medic la slujba de duminică pentru a le vorbi credincioşilor despre importanţa vaccinării.

Premieră la o biserică din Capitală: Un preot a chemat un medic să vorbească despre vaccinare
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    25 Oct 2021   •   09:33

S-a întâmplat la Biserica Sfântul Andrei din cartierul Bucureștii Noi din Capitală unde preotul l-a rugat pe doctorul care l-a tratat de COVID-19 să le explice celor veniți la slujbă de ce este important să se vaccineze, scrie Libertatea.

Medicul care le-a vorbit credincioşilor este Victoria Aramă, șefă de secție la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, acolo unde a fost tratat de boală şi preotul.

Înainte de a-și începe explicațiile, medicul le-a spus credincioșilor că este vaccinat și cu a treia doză și că își va da jos masca pentru a putea fi auzit și înțeles mai bine.

”Biserica este probabil expresia cea mai concretă a ideii de comunitate. Din această comunitate fac parte, fără îndoială, inclusiv medicii. Mulți dintre ei fac parte din consiliile parorhiale, așadar gestul părintelui, pe care îl salut, este un gest care se înscrie în ordinea firescului și chiar al urgenței în contextul în care ne aflăm.

Este esențială mărturia cuiva care a trecut prin boală, mărturia cuiva care a fost salvat de un medic”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Parorhiei Române.

×
Subiecte în articol: biserica preot Capitală

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close