Antena 3 CNN Actualitate Biserica Catolică se dezice de deputatul USR Iulian Bulai. Replica acidă a Episcopului catolic de Iași

Biserica Catolică se dezice de deputatul USR Iulian Bulai. Replica acidă a Episcopului catolic de Iași

Episcopul romano-catolic de Iași, Iosif Păuleț, i-a dat o replică dură lui Iulian Bulai după afirmațiile parlamentarului USR referitoare la liturghia celebrată în duminica „Sfintei Familii”.

Biserica Catolică se dezice de deputatul USR Iulian Bulai. Replica acidă a Episcopului catolic de Iași
Sursa foto: Foto: Iulian Bulai/ Facebook
30 Dec 2019   •   21:50

„Mă simt obligat, cu responsabilitatea pe care o am, să mă dezic public de afirmațiile făcute de deputatul amintit de prea-sfințitul, sigur, nu i-a spus numele, dar care se pretinde practicant catolic.

Ne dezicem de afirmațiile gratuite, ca să nu zic mai mult, sau neinspirate pe care le-a făcut public. Am primit și de la catolicii din străinătate observații: «Prea-sfințite, dar nu spuneți nimic?». Ba da, o spun acum! Ne dezicem de afirmațiile făcute! Aș vrea să cred că a spus acele lucruri nu cu intenția de a aduce blasfemie la adresa adevărurilor predicate de veacuri de Biserică, dar sunt o blasfemie. (…)

Fecioara Maria a fost o adevărată mamă, nu surogat! Eu îl îndemn, dacă are bună-voință și vrea să dea dovadă că este catolic practicant, pentru că public a făcut acest lucru, tot public să retragă afirmațiile făcute și să spună clar «Am greșit»”, a spus Episcopul romano-catolic de Iași, Iosif Păuleț.

Într-o postare pe Facebook, useristul Iulian Bulai a scris că Iisus provine „dintr-o familie foarte ciudată”, „cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”.

În plus, pentru Bulai, comunitatea de acum 2000 de ani din Betleem semăna cu comunităţile „eşuate” din România de azi.

×
Subiecte în articol: Iulian Bulai
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close