Antena 3 CNN Actualitate Blaga cere să fie luate măsuri pentru ca liderului Jobbik să-i fie interzis accesul în România

Blaga cere să fie luate măsuri pentru ca liderului Jobbik să-i fie interzis accesul în România

Blaga cere să fie luate măsuri pentru ca liderului Jobbik să-i fie interzis accesul în România
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Aug 2013   •   13:07

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a catalogat, luni, drept "absolut iresponsabilă" declaraţia de sâmbătă a liderului Jobbik, Vona Gabor, şi a susţinut că ar trebui luate măsuri pentru ca acestuia să-i fie interzis accesul în România.
   
"Oameni bolnavi sunt peste tot, în toate ţările şi este o declaraţie absolut iresponsabilă! Şi atât mai neplăcută cu cât a fost făcută în România, asta este şi mai deranjant. Pe de altă parte, am văzut poziţia Guvernului maghiar, cea oficială, în care ei îşi exprimă dezacordul cu cele declarate de acest lider al partidului Jobbik care a obişnuit opinia publică cu declaraţii de genul ăsta", a precizat Vasile Blaga, citat de Mediafax.
   
Blaga a arătat că în urmă cu două luni liderul Jobbik sprijinea "acţiunile teroriste ale Islamului".
   
"Deci, nu putem fi de acord cu declaraţiile domniei sale şi cred că ar putea foarte simplu declarat persona non grata pe teritoriul României. Astfel de declaraţii nu se fac", a adăugat Vasile Blaga.
   
Ziariştii i-au spus lui Blaga faptul că persona non grata pot fi declaraţi doar diplomaţii, iar liderul Jobbik nu are un astfel de statut.
   
"Nu este diplomat, dar există posibilitatea de a se lua măsuri pentru a se interzice să vină în România", a menţionat Vasile Blaga.
   
Liderul Jobbik, Vona Gabor, a declarat, sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal ((Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judeţul Harghita, că partidul pe care îl conduce va apăra drepturile şi interesele maghiarilor din Transilvania, asumându-şi responsabilitatea unui conflict cu România.
   
Jobbik este un partid de opoziţie care nu este implicat în activitatea Guvernului ungar şi nu împărtăşeşte responsabilităţile acestuia, a declarat Ministerul ungar de Externe pentru MTI, răspunzând unei solicitări din partea diplomaţiei române.
 

×
Subiecte în articol: jobbik vasile blaga
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close