Antena 3 CNN Actualitate Boc a asfaltat drumul din Răchiţele cu 14 milioane de euro, doar până în faţa casei lui

Boc a asfaltat drumul din Răchiţele cu 14 milioane de euro, doar până în faţa casei lui

Boc a asfaltat drumul din Răchiţele cu 14 milioane de euro, doar până în faţa casei lui
Sursa foto: Foto: livenews.ro
21 Iul 2011   •   23:24

Răchiţele judeţul Cluj, locul de naştere al premierului Emil Boc. Un drum ca în palmă şerpuieşte prin faţa pensiunii familiei sale. De fapt, se opreşte puţin după poarta pensiunii fratelui premierului.

Autostrada lui Boc este de fapt o porţiune de drum reabilitată în 2009 - asfaltul se întinde pe câteva sute de metri, după care se termină şi civilizaţia. Oamenii din sat nu ştiu nici ei ce să mai creadă.

Este vorba de un proiect de modernizare a infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele - Prislop - Ic Ponor. Proiectul a fost demarat acum doi ani din fonduri Europene. Valoarea iniţială era de 10 milioane de euro. S-a organizat o licitaţie şi un conglomerat de firme a pus mâna pe proiect. Printre ele şi firma MBS Group Srl, al cărui proprietar este Gabriel Silagy, cunoscut din scandalul patinoarelor. El are o participare de 50% în acest proiect.

Imediat după începerea lucrărilor au început problemele.


Pe scurt, realitatea din hârtii nu a corespuns cu realitatea din teren.  Cele 9 poduri şi 112 podeţe de pe traseu aveau şi ele nevoie să fie reabilitate. Aşa că s-a cerut o suplimentare a fondurilor cu 4 milioane de euro.

Oficial nu se mai lucrează de la 1 octombrie 2010. Drumul, pe care s-au cheltuit până acum 14 milioane de euro,  arată acum ca o zonă de război. Cert este că banii au fost încasaţi, iar muncitorii din zonă au plecat de pe şantier. Au fost duşi în Bihor, pentru un alt proiect, mai bănos, de 16 milioane de euro.

Proiectul de modernizare a drumului prin Răchiţele prevede, în fapt, uşurarea accesului în zona turistică, mai exact la 12 pensiuni din zonă, printre care şi pensiunea Maria, proprietate a fratelui premierului Boc.

Deşi merge des acasă, la Răchiţele, premierul Boc pare să nu ştie cum şi cu ce bani s-a făcut drumul până la pensiunea fratelui său.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că drumul reabilitat de la Răchiţele nu are nicio legătură cu casa părinţilor premierului Emil Boc.

 


×
Subiecte în articol: Boc Emil Boc
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close