Antena 3 CNN Actualitate Boc: Un milion de contracte de muncă noi au fost înregistrate de la intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii

Boc: Un milion de contracte de muncă noi au fost înregistrate de la intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii

Boc: Un milion de contracte de muncă noi au fost înregistrate de la intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Sep 2011   •   20:34

De la intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii au fost înregistrate aproape un milion de contracte de muncă noi, a declarat primul-ministru Emil Boc, la Şcoala de vară a PDL de la Eforie Nord.

"Codul Muncii, o reformă atât de criticată de opoziţie că va aduce sclavia în România. Aşa sclavie a adus Codul Muncii încât în patru luni de zile a adus aproape un milion de noi contracte de muncă. Ca să vă dau datele exacte, în cele patru luni de funcţionare a noului Cod al Muncii s-au înregistrat contracte noi 967.548, din care pe durată nedeterminată 642.485, adică 66,40 la sută şi pe durată determinată 325.063, adică 33,60 la sută. În aceeaşi perioadă de timp au încetat 237.129, deci din 967.548 scădeţi cele 237.129 şi avem peste 700.000 de contracte noi care sunt în activitate", a spus Boc, citat de Mediafax.

Potrivit premierului, numărul contractelor de muncă active este peste şase milioane, fiind mai mare decât cel înregistrat în anul 2008.

"Numărul contractelor active în România este cu peste 100.000 mai mare decât cel mai mare număr de contracte active din 2008. Astăzi, numărul de contracte active de muncă este 6. 385.174. Deci, aceste cifre ne arată că aceste reforme şi-au arătat şi îşi arată rezultatul oricât ar critica cei din opoziţie", le-a amintit Emil Boc tinerilor democrat-liberali.

Premierul Emil Boc a participat, sâmbătă, la Şcoala de vară a tineretului democrat-liberal. Elena Udrea, Roberta Anastase, Traian Igaş şi Ioan Oltean se află şi ei printre liderii care au participat la eveniment.

Şcoala de vară a PDL de la Eforie Nord a început, joi, la Eforie Nord, şi se va încheia duminică.

Duminică dimineaţă, este aşteptat să sosească la manifestare şi preşedintele Traian Băsescu, informează surse politice citate de Mediafax. Cu toate acestea, organizatorii nu au anunţat că l-ar fi invitat şi pe şeful statului la eveniment.

 

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close