Antena 3 CNN Actualitate Bogaciu, mituit cu o prostituată? Citeşte fragmente din rechizitoriul prin care "lotul Penescu" a fost trimis în judecată

Bogaciu, mituit cu o prostituată? Citeşte fragmente din rechizitoriul prin care "lotul Penescu" a fost trimis în judecată

Bogaciu, mituit cu o prostituată? Citeşte fragmente din rechizitoriul prin care "lotul Penescu" a fost trimis în judecată
Sursa foto: Penescu
26 Iun 2009   •   22:00

Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, Cristian Libertatu şi Liviu Făcăleaţă ramân în arest. Tribunalul Argeş a hotărât că vor mai sta cel puţin 60 de zile, după gratii. Echipa Antena 3 a reuşit să obţină, în exclusivitate, rechizitoriul prin care întregul lot Penescu a fost trimis în judecată.

14 persoane trimise sunt cercetate în dosarul "Mită pentru arbitri". Printre ele patronul FC Argeş, Cornel Penescu, dar şi Florin Prunea, directorul de Relaţii Internaţionale din FRF. În rechizitoriul întocmit de procurori sunt descrise în detaliu faptele comise timp de trei ani. Zecile de înregistrări telefonice arată că Penescu ţinea ca echipa sa să fie cea mai cea şi astfel arbitrii ajunseseră nişte marionete.

Iată cum suna o discuţie între arbitrul Aurelian Bogaciu şi Liviu Făcăleaţă:

- Decât, dacă eşti bine. Eşti OK, nu?
- Mă, sunt scârbit de ce am văzut p-acolo, da ce, ce n-am văzut de la ăla, de la cheliosul.
- Putea să fie de o mie de ori mai simplu.
- Am văzut şi eu astăzi meciul. Dacă are cineva ceva ce să-mi reproşeze, singura fază e că la atacul ăla...să-l dau afară p-ăla de la voi.

Discuţia a avut loc după un meci. Arbitrul vroia să vadă dacă Penescu este mulţumit. Pentru ca treaba să meargă bine întotdeauna, cu toţii aveau sarcini clare. Prin intermediul lui Ilie Făcăleaţă, directorul firmei lui Penescu dădea mita atât arbitrilor, cât şi oficialilor din cadrul FRF, care-i desemnau. Făcăleaţă le dădea banii în benzinării, unde se întâlneau frecvent. Când nu mergeau doar banii, apela la alte slăbiciuni. Din convorbiri reiese că lui Aurelian Bogaciu, arbitru în divizia A, i-a dus o prostituată.:

- I-am dus şi pătura aseară.
- Da?
-M-am dus, am luat o păturică bunicică, aşa da, de.
-Scumpă?
-A, păi te costă scump când iei aşa. Nu ştii cum e?
-Aşa la repede, da, corect.




La Făcăleaţă acasă procurorii au descoperit o cantitate mare de efedrină. Substanţă dopantă şi pe lista celor interzise. Aşa că, au mai adăugat ceva pe lista infracţiunilor.

De altfel acuzaţiile curg pentru toţi cei implicaţi în acestă grupare. Gheorghiţă Pieca, administrator la clubul de fotbal din Argeş, era " trezorierul". Ţinea o evidenţă strictă a sumelor pe care le dădea. Numai că acesta a fost descoperită de procurori în calculatorul său, unde mitele erau trecute ca protocol. "Pieca a pus la dispoziţia lui Penescu 26.000 de dolari, iar din dispoziţia lui a remis cu titlu de mită 5000 de dolari lui Bogaciu şi 2000 de dolari lui Caia pentru ca aceştia să arbitreze favorabil echipa F.C. Argeş.", se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Florin Prunea, directorul de Relaţii Internaţionale din FRF este acuzat că a luat 14.000 de dolari de la Penescu ca să intervină pe lângă membrii Comisiei de Apel din fotbal pentru a-i micşora sancţiunea disciplinară pe care o avea. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cu toţii riscă acum mulţi ani de închisoare.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Cornel Penescu Gheorghe Constantin
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close